· 

Matten op de mat

 

Afgelopen week mocht ik met een team leidinggevenden plaats nemen op de mat in een bokshal. Ergens op een industrie terrein in het wereldse Tukkerland.

De geur van ziltig zweet kwam als een hoekse binnen in mijn neusvleugels.

Voorzien van bokshandschoenen zijn we aan de slag gegaan. Toch nog ergens onderweg de vraag, wie zat er voor mij in de handschoen? Maar na de warming up kwamen de vragen, om letterlijk mee aan de slag te gaan. 

 

Hoe breng je meer kracht in je organisatie. Hoe ga jij meer in je persoonlijk kracht staan. Voorzien van je eigen talenten en natuurlijk je eigen wijsheid.

Durf je het gevecht aan binnen je team? Hoe krijg je een optimaal presterend team? Het verschil tussen een succesvol team en een minder succesvol team zit vaak in de dynamiek binnen het team en de diversiteit qua samenstelling. Kunnen we vanuit onze commando post kijken naar het verschil en hebben we het lef om kleine tikjes uit te delen naar de ander.

 #Aanvallend of #verdedigend
                            
It’s not about the knockdown, it’s about the get up!

 

De leidinggevende die zijn/ haar eigen kracht kent, kan de kracht in zijn/ haar organisatie optimaal benutten. Als team gaan we samen team op weg naar efficiënte en betere (bedrijfs) resultaten.

Voorzien van het nodige zweet en spierpijn dwarrelt dit nog wat door het hoofd.

Eerst jezelf beschermen, observeren, tijd nemen, communiceren en bij grote spanning. AFSTAND roepen en een trap op het borstgebied. Bietje teveel “eye of the tiger vibe” jedoch….

De eigenschappen van een goede commandant zijn:
 

Wijsheid, menselijkheid, respect, rechtschapenheid, moed en vaardigheid.
Met zijn wijsheid vernedert hij de vijand, met zijn menselijkheid trekt hij het volk naar zich toe, met zijn respect rekruteert hij mannen met talent en karakter, met zijn rechtschapenheid vult hij zijn beloningen aan, met moed verheft hij het moreel van zijn manschappen en met zijn waardigheid verenigd hij het commando.

 

Geniet van een top weekend en ga eens wat vaker in je persoonlijke kracht staan.

#doelgericht luisteren #persoonlijkleiderschap #focus #groei #plezier #teamontwikkeling #aandacht #waardering #succesvolleorganisaties #vechtkunst


Foto: Unsplash Ryan Tang
Bron: Sun Tzu, Dennis Steusse, Stephan Seegers