Stress- en Burn-out · 02. mei 2024
Stress kneus of krachtpatser?
Drukke mensen, ze hebben simpelweg geen tijd om stil te staan, hebben een succesvolle carrière en veel verantwoordelijkheden, maar diep van binnen weten ze dat er iets moet veranderen. Heb jij ook geen tijd voor een burn-out?
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Lef en Moed gozert worden
Lef, of synoniemen als moed en durf, kent verschillende lagen. Er zijn mensen die risico’s opzoeken en mensen die risico’s mijden. Een normale portie moed is meer dan voldoende. Wat is er nodig om lef te ontwikkelen en te laten groeien?
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Zes verschillende manieren om je zelfvertrouwen terug te vinden
Bouw je zelfvertrouwen op door eerst lef te tonen of is eerst zelfvertrouwen nodig om überhaupt lef te kunnen tonen? Het lijkt een beetje een kip-en-discussie: wat is er eerst en wat veroorzaakt wat? Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Ontdek het in deze zes tips!
Focus & Timemanagement · 30. april 2024
Energiedip door bankhangen in Comfort Zone
‘Moed is niet de afwezigheid van angst, maar de overwinning erop. Dapper is niet hij die niet bang is, maar hij die deze angst overwint.’ Deze woorden zeggen alles over de stap die je moet zetten om uit de comfortzone te komen, om jezelf te laten zien en je waarde te verzilveren. Daarvoor heb je wel lef en zelfvertrouwen nodig. Hoe doe je dat?
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Buiten winnen, is binnen beginnen
Het gaat uiteindelijk om de resultaten, de missie en het strategisch beleid van de organisatie. Ik heb dromen en ambities, wil me ontwikkelen, nog veel gave dingen meemaken en betekenisvol zijn voor de wereld en de mensen om mij heen. Ook dat geeft me richting bij de keuze die ik maak. En jij?
Team ontwikkeling · 30. april 2024
Win, Winnaar, Winst!
Samenwerken aan succes Topprestaties kunnen geleverd worden door een enkel individu of door een team van individuen. Is succes behalen een kwestie van samenwerken of samen werken? Welke vorm leidt denk je tot het grootste succes?
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Leiderschap en met messen spelen
Soms moet je als leidinggevende snijden, in budgetten of zelfs in mensen. Hoe kan je dat zorgvuldig doen zonder slagaderlijke bloedingen te veroorzaken?
Persoonlijk leiderschap · 26. april 2024
Ik heb een visitekaartje, dus ik besta!
Stel dat iemand vraagt: "En, wie ben jij?".. Hoe snel spring je dan op je professionele identiteit als een hongerige kat op een muis? We besteden zo veel tijd aan ons werk dat het niet meer dan normaal lijkt dat het een groot deel van ons 'ik' opslokt. Hoe ik ben je dan?
Stress- en Burn-out · 27. maart 2024
Stress is wat voor de kneusjes in het leven of kan krachtpatsers?
Drukke mensen, ze hebben simpelweg geen tijd om stil te staan, hebben een succesvolle carrière en veel verantwoordelijkheden, maar diep van binnen weten ze dat er iets moet veranderen. Toch negeren ze vaak de signalen en sturen ze recht op een burn-out af. Als iemand ze dan vertelt dat ze even gas moeten terugnemen, verklaren ze diegene vaak voor gek. Heb jij ook geen tijd voor een burn-out?
Focus & Timemanagement · 26. maart 2024
Gedram in de kop!
Een van de minst productieve handelingen van de mens is het produceren van zorgen. Heel menselijk maar niet echt wenselijk. Het mag dan niet productief zijn komen maar de productie loopt op volle toeren. Hoe stop je dat gedram in de kop?

Meer weergeven