Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Lef en Moed gozert worden
Lef, of synoniemen als moed en durf, kent verschillende lagen. Er zijn mensen die risico’s opzoeken en mensen die risico’s mijden. Een normale portie moed is meer dan voldoende. Wat is er nodig om lef te ontwikkelen en te laten groeien?
Persoonlijk leiderschap · 01. mei 2024
Zes verschillende manieren om je zelfvertrouwen terug te vinden
Bouw je zelfvertrouwen op door eerst lef te tonen of is eerst zelfvertrouwen nodig om überhaupt lef te kunnen tonen? Het lijkt een beetje een kip-en-discussie: wat is er eerst en wat veroorzaakt wat? Hoe bouw je zelfvertrouwen op? Ontdek het in deze zes tips!
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Buiten winnen, is binnen beginnen
Het gaat uiteindelijk om de resultaten, de missie en het strategisch beleid van de organisatie. Ik heb dromen en ambities, wil me ontwikkelen, nog veel gave dingen meemaken en betekenisvol zijn voor de wereld en de mensen om mij heen. Ook dat geeft me richting bij de keuze die ik maak. En jij?
Persoonlijk leiderschap · 30. april 2024
Leiderschap en met messen spelen
Soms moet je als leidinggevende snijden, in budgetten of zelfs in mensen. Hoe kan je dat zorgvuldig doen zonder slagaderlijke bloedingen te veroorzaken?
Persoonlijk leiderschap · 26. april 2024
Ik heb een visitekaartje, dus ik besta!
Stel dat iemand vraagt: "En, wie ben jij?".. Hoe snel spring je dan op je professionele identiteit als een hongerige kat op een muis? We besteden zo veel tijd aan ons werk dat het niet meer dan normaal lijkt dat het een groot deel van ons 'ik' opslokt. Hoe ik ben je dan?
Persoonlijk leiderschap · 25. maart 2024
Leiderschap is transitie vormgeven
Als leider ga je voor in transitie en laat je jezelf zien in je persoonlijke betrokkenheid bij de verandering. Hoe doe ik dat zelf? En wat is ervoor nodig bij anderen om mee te gaan in een beweging van verandering?
Persoonlijk leiderschap · 21. maart 2024
Leiding geven aan verandering
Je staat als ervaren leidinggevende aan het roer van bepalende transities binnen je team, afdeling of organisatie. Hoe doe je dat?
Persoonlijk leiderschap · 01. maart 2024
Groeipijn
Waarom naar een training gaan? Want wat moet je met een timemanagementtraining als je manager de volgende dag weer in je nek hijgt waarom dat rapport nog steeds niet af is? Wie moet er eigenlijk naar een training?
Persoonlijk leiderschap · 17. februari 2024
Knopen doorhakken
‘Goed leiderschap leidt tot bevlogenheid, trots en eigenaarschap bij medewerkers.’ Leiderschap begint bij jou. En bij niemand anders…
Persoonlijk leiderschap · 13. februari 2024
Met de kalkoen het kerstdiner bespreken
Hoe weet je nou of je het lekker 'doet' als leidinggevende? Durf je om feedback te vragen aan de mensen in je team? Of ploeter je lekker verder....?

Meer weergeven