· 

Hongerig blijven en een beetje maf blijven

Stay hungry,stay foolish....

 

Bovenstaande opmerking staat al jaren op mijn App profiel. Geleend van ome Steve (den kearl van Jobs) en ik heb het aangevuld met...

 

Always enjoy it! Met wat wensballonen, check it out: 06-23 92 09 84. Stuur me maar een app om te laten weten dat ik nog klop;-)

 

Op YouTube en op ted.com is de speech ‘How to life before you die…’ van Steve Jobs uit 2005 voor de afgestudeerde van de Stanford University te zien.

De oprichter en voormalig topman van Apple, die op 6 oktober 2011 overleed,, weeft in zijn speech 3 verhalen uit zijn eigen leven samen en destilleert daaruit een indrukwekkende en onvergetelijke boodschap. 
Het doet me denken aan de woorden die ik zei tegen de uitvaartleider Ingrid. Na de uitvaart heb ik haar bedankt voor de fijne samenwerking tijdens dit immense verdriet. Dank voor je zus zijn in onze familie.

Waar jij bezig bent met de dood, gun ik mensen vooral een stuk leven voor de dood.

karsten-winegeart-pQVecS8pBNY-unsplash

👉1.Je hart volgen

Zijn het verhaal is in 3 delen verdeeld. In het eerste verhaal legt hij uit dat hij nooit een studie heeft afgemaakt. Als jonge student aan het dure universiteit stopt hij met het volgen van de reguliere colleges; hij ziet er het nut niet van in. In plaats daarvan volgt hij kalligrafie lessen.

 

Hij sprokkelt wat geld bij elkaar door lege flessen in te leveren en eet gratis in de Hare Krisna-tempel. Bij nader inzien was het stoppen met zijn studie de beste beslissing die hij ooit heeft kunnen nemen: ‘Als ik niet gestopt was met mijn studie, had ik nooit die kalligrafie lessen gevolgd. De inzichten die ik daar op deed kom maar kon ik later goed gebruiken bij de vormgeving van de Apple-typografie’.

 

Zijn boodschap:

je hart volgen brengt je altijd waar je wezen moet.

👉2.Op weg zijn de puzzels niet te overzien, wel te vertrouwen

 

Het tweede verhaal gaat over liefde en verlies en jobs vertelt over hoe hij als oprichter van Apple ontslagen wordt. 'Hoe kun je ontslagen worden bij een bedrijf dat je zelf hebt opgericht?’

Jobs vertelt over het succes en de groei van het concern. De nieuwe zakelijke leiding krijgt een conflict met Jobs en hij vliegt eruit. Zijn ontslag is pijnlijk en hij voelt zich er ellendig over. Maar jobs realiseert zich ondanks alles dat hij nog steeds houdt van wat hij doet. Hij volgt zijn hart.

 

Vervolgens richt hij twee nieuwe bedrijven op, Next en Pixar, en een tijd later worden deze bedrijven door Apple gekocht en is Jobs weer bij Apple terug. De technologie die Next en Pixar zo bijzonder maakt, is nu ook beschikbaar Voor Apple. Al met al een win-winsituatie.

Je kunt vooraf niet weten waar het allemaal goed voor is, besluit Jobs dit tweede verhaal.

 

You cannot connect the dots looking forward, you can only connect the dots looking backwards.

Op een of andere manier vallen de puzzelstukjes dan vanzelf in elkaar en wordt de rode draad zichtbaar. Belangrijk is dat je in alle omstandigheden je hart blijft volgen.

 

foto; scott-webb-uAgLGG1WBd4-unsplash