Workshops & Lezingen

 

Dare! verzorgt Lezingen & Workshops die altijd interactief en prikkelend zijn en boordevol energie zitten. Voor kleinere en grote groepen.

 

Ken je mij, wie ken je dan?

 

 

 

Het doel van deze kennissessie is elkaar ontmoeten, klantgericht denken en doen richting de interne klant (de medewerkers) en de uiteindelijke klant. Samenwerking bevorderen, communicatie verbeteren en het verbinden van het team op weg naar een gezamenlijk doel. Iedereen is deel van het geheel. Deze sessie en de samenwerking is om te komen tot een hoger niveau van het team, de organisatie. Het leveren van de mooiste producten, maar uiteindelijk draait alles om: Kwaliteit. Want dat is de specialiteit van een top organisatie! Kwaliteit voor de klant, kwaliteit voor de medewerker en kwaliteit voor de organisatie want alles wat je aandacht geeft groeit. Dit kunnen we bereiken door proactief met het team aan de slag te gaan. Wie ben je, wie ken ik? Waar staan we nu en waar willen we naar toe. Ieder mens is gelukkig uniek, hoe kun je makkelijker dichtbij komen? Door je te verdiepen in de ander maar zeker ook in jezelf. Wat zijn jouw talenten, drijfveren, herkenbare eigenschappen, denkwijzen en gedrag?

 

Educatief, informatief, leuk, kennismaken, plezier en de vervolg stappen voor de toekomst bezien.
Haal jij alles eruit wat erin zit? Focus de op groei als mens, als team of als organisatie levert meer voldoening, werkplezier én maximaal resultaat.

First time right!

 Iedereen vind het belangrijk om klantgericht te zijn. Maar wat houdt klantgerichtheid precies in? Wat vraagt het van de medewerkers? En is klantgerichtheid hetzelfde als klantvriendelijk?

Hoe gaan wij intern met elkaar om, zien wij elkaar ook als klanten?
Succesvolle organisaties zijn goed in het helpen van hun klanten. Alleen op die manier maak je van je klanten relaties en van relaties ambassadeurs.

Ik neem het team mee in een humorvolle presentatie naar waar het allemaal om draait: 

Klanten (ook de interne klanten) behandelen als mensen. Door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden, klantmishandeling, maar ook staaltjes van perfecte service en welgemeende aandacht, zal ik het team een spiegel voorhouden. Tips waar iedereen de volgende dag mee aan de slag kan.

Wie klanten gaat zien als échte mensen ontdekt dat het succes niet zit in de producten of diensten die je levert, maar in zaken als respect, aandacht en waardering voor de klant. En bovenal in het écht helpen. Dat vraagt om het denken van buiten naar binnen in plaats van andersom. De ultieme beloning daarvoor is niet alleen meer rendement, maar iets nog veel mooiers: de waardering van uw klant.

Ik zie jou wel zitten!

 

Flirten o.l.v. een flirtcoach is op een onbevangen, positieve manier contact maken. Recht uit het hart! Op de werkplek blijkt zakelijk flirten zeer effectief want het draait immers eerst om de mens dan pas om de zaken.
Hoe ga je om met de diversiteit in je organisatie. Als je weet hoe je deze kunt benutten, kun je veel meer bereiken. Hoe maken we dit interactief, leuk, leerzaam en boeiend. Zo’n dag waarvan je achteraf denkt, dit was leuk, ik ben trots om onderdeel te zijn van dit team, deze organisatie.
Onverschrokken je eigen uitdaging aangaan.

 

Een flirt zijn! Flirten begint bij jezelf. De manier waarop jij contact maakt, is bepalend voor het verloop van dat contact. Je mindset is in deze fase van groot belang voor het verloop van dat contact! Hoe gaan we flirten:

·         Flirtbrein aanzetten;

·         Aandacht richten! Door welke bril kijk jij naar iemand;

·         Contact maken! Non verbale communicatie speelt hierbij een cruciale rol

·         Wat is de kracht van je lichaamstaal;

·         Kleine veranderingen in je houding of stem;

·         Vanuit je innerlijke kracht naar overtuigingskracht;

·         Hoe waardevol ben jij?;

·         Waar zitten je flirtkwaliteiten?

·         Hoe ga je deze bewust inzetten voor nog betere zakelijke relaties;

 

Natuurlijk gaan we ook aan de Hongi, Nokhoi hur, ojigi, jump for joy, sawaddee, Mano of je tong uit te steken. Met wat geluk gaan we door spannende momenten waarop je in je persoonlijke kracht komt te staan.

 

Een inspirerende reis naar jezelf!

In één dagdeel, een stap maken in jouw persoonlijk leiderschap.

 

WIL JIJ MEER REGIE HEBBEN OVER JOUW EIGEN LEVEN?

 

Een volle agenda, een uitpuilende inbox, een druk sociaal leven, leuke en minder leuke verplichtingen, elke dag staan wij voor lastige keuzes. Waar zeg jij ‘ja’ tegen dit jaar?

 

BEN JIJ OP ZOEK NAAR MEER PLEZIER EN VITALITEIT?

 

In één dagdeel een stap maken in jouw persoonlijk leiderschap. Ontdek jouw recept voor succes en mislukking tijdens het Inspiratie Café. Persoonlijke aandacht en jouw ontwikkeling staan hierin centraal. Ga de diepte in, krijg praktische handvatten hoe je een goede werk en privé balans houdt die bij jou past.

 

De sleutel naar meer rust en energie in jouw leven! Of je nu 20 of 80 bent, deze avond is voor iedereen die op zoek is naar meer balans in zijn of haar leven!

 

Sta stil bij jouw kwaliteiten, drijfveren en kracht! (her) Ontdek jouw talenten!

 

JIJ bent een mooi mens, leidinggevende of niet, die op zoek is naar handvatten voor groei in jouw persoonlijk leiderschap en ontwikkeling van jouw team (thuis of werk).
Wij zijn Dare! hebben de passie om mens en organisatie in beweging brengen.

Wij helpen bij het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap en teamontwikkeling. Onze passie is het laten vallen van kwartjes bij jou, waardoor je een stap verder komt in jouw ontwikkeling. Een belangrijke basis is echt in contact zijn met jezelf en de ander.
Alles valt of staat bij de kwaliteit van de onderlinge interactie.

 

Bedrijfsuitjes op de hei maar dan anders

 

Jezelf uitdagen, de ander uitdagen, inspanning en ontspanning met het uiteindelijke doel om met handvaten je team en jezelf klaar te stomen voor de dag van morgen.

 

Inspirerende en interactieve lezing voor leidinggevenden en projectmanagers met praktische vertalingen bomvol met tips rondom teamontwikkeling.

 

Hoe bouw en onderhoud je effectieve en goed werkende teams?  Wat neem je morgen naar je eigen team. Hoe voorkom je : “Je bent zeker op een training geweest” reacties. Meer dan maatwerk van je van ons verwachten. Wij bieden vitaliteit en lef. Ben jij klaar voor de volgende stap?

 

Dienend leiderschap

 

 

 

Deze interactieve lezing behandeld spirituele vraagstukken die vandaag de dag nog steeds actueel zijn. Hoe vind ik meer bezieling in het leven en het werk. Hoe bouw ik meer rust in tijdens mijn drukke dagen. Hoe ziet het leven van de monnik eruit en wat ik daar halen en brengen. Daadwerkelijk een bezoek brengen aan een klooster. Wat is geluk en succes? Wat betekend dat voor jou, je gezin, je werk.

 

Uiteraard worden de modellen zeer praktisch vertaald en wordt je ter plekke aangespoord om te reflecteren op je eigen grondhouding en gedrag. Het geeft inzichten en handvatten om het eigen werk/leven positiever te benaderen en daarmee een stimulerende invloed te hebben op de omgeving en het eigen geluk.

 

Benedictus, monnik en spiritueel manager avant la lettre, leefde en werkte zo’n 1500 jaar geleden in Italië. Anselm Grün heeft veel over hem geschreven en past de regels van Benedictus zelf toe in deze tijd. De volgende stelling van Benedictus spreekt mij enorm aan:

 

“Een leidinggevende is iemand die het leven dient en mensen bezielt. Zelfkennis, mensenkennis, creativiteit en fantasie zijn hierbij voorwaarden.”

Samenwerken vanuit drijfveren

 

 

 

 

Deze interactieve lezing behandelt de wonderlijke onderstroom van samenwerking via drijfveren. Vanuit het gedachtegoed van Profile Dynamics wordt inzicht verschaft in de drijfveren van mensen en wat dat kan betekenen voor menselijke interactie, persoonlijke leiderschap en cultuur in teams en organisaties.

Vol met concrete en herkenbare voorbeelden uit de recente geschiedenis, het nieuws en de eigen praktijk wordt de theorie kleurrijk en interactief gebracht.

 

De deelnemers worden zich bewust van hun eigen drijfveren en vanuit dat inzicht ook naar hun eigen persoonlijke handleiding en aandachtspunten die dat voor henzelf betekent. Zowel op het gebied van persoonlijk leiderschap, interactie en team- en organisatie-ontwikkeling beloven we vele inzichten.

 

Ontdek het team in jezelf!

 


De succescode

 

 

 

 

 

 

Ben je al overtuigt van je eigen succes, heb je meer behoefte om je zelfvertrouwen te vergroten, dagelijkse uitdagingen aan te gaan, te leven met passie en inspiratie en alles te bereiken wat je wilt bereiken. In praktische stappen ga je op weg naar je ultieme doel, of dat nou een topfunctie binnen het bedrijf is, een lager gewicht, goede cijfers op school of het verdienen van miljoenen euro’s per jaar….De aanpak is steeds dezelfde! Hou je eraan en succes is gegarandeerd.

 

 

·         Beslis wat je wilt

 

·         Geloof erin

 

·         Handel ernaar

 

·         Bereik je doel

 

 

We nemen je mee naar het succes van morgen. Wat hen je nog te leren, te zien en wat ga je veranderen.

 

 

Tijdens deze lezing krijg je eenvoudig inzicht in wie je bent, wat je wilt en creëer je zo de start van je morele kompas. Dit kompas geeft richting en zorgt dat je creatiever, productiever en uiteindelijk effectiever wordt.

Kernwoorden zijn; inspirerend, eenvoud en laagdrempelig met impact! Het doel is om je te inspireren het beste uit je leven te halen en daarbij het liefst ook anderen op een positieve manier te raken.  

 

 

 

Creëer magie

 

 

 

 

 

 

Het geheim om magie te creëren in je werk, bedrijf en je leven is verrassend eenvoudig: toon leiderschap waarmee je werknemers inspireert, je klanten positief verrast en goede resultaten behaalt.

 

Dat weten ze bij Disney als geen ander hoe dit moet. Iedere bezoeker van Walt Disney  moet immers een sprookjesachtige ervaring krijgen, elke dag opnieuw.

 

In creëer magie gaan we aan de slag met deze leiderschaps strategieën.

 

Iedereen kan ze toepassen, of je nu zelfstandig ondernemer bent, of manager bij een multinational. Kwaliteit, moed en karakter, enthousiasme en integriteit kun je integreren in je werkomgeving. Dit levert verrassende resultaten op.

 

We starten met een mysterie visit om de gastvrijheid te ervaren, hierna volgt een terugkoppeling richting het team. En hoe gaan we samen die verandering realiseren. Gewoon door elke dag wat magie te gaan toevoegen!

 

‘It’s a small world after all’

 

 

 

 

 

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

 

Stephen Covey schreef het heldere leiderschapsboek '7 eigenschappen van effectief leiderschap'.

 

Wat zijn die eigenschappen en hoe doorbreek je nu je oude patronen?
In deze training volgt je méér dan de '7 eigenschappen' alleen. We kijken niet alleen naar het 'wat' van deze eigenschappen, maar vooral ook naar: "hoe doe ik dat dan?".
Veel van onze gedragingen zijn gewoontes geworden. Als je deze gewoontes wilt doorbreken is er meer nodig dan een voornemen of een inzicht alleen. Dare! biedt je mogelijkheden aan om je patronen en dus je gewoontes, écht te doorbreken.

 

7 eigenschappen
De 7 eigenschappen (vrij vertaald) die leiden naar meer leiderschap over uw eigen leven, gaan over:

 

1.    Cirkel van invloed en proactiviteit: invloed uitoefenen op die dingen in uw leven die echt van u zijn, "bestuurder zijn van uw eigen bus"

 

2.    Waar u naartoe wilt: wat is uw doel, richting, missie. Begin altijd met het einddoel voor ogen

 

3.    Het stellen van prioriteiten: belangrijke dingen eerst!

 

4.    Denken in termen van winnen/winnen

 

5.    Luisteren om te begrijpen, inleven en empathie

 

6.    Bereik synergie: 1 + 1 = 3

 

7.    Blijf ontwikkelen: houd de zaag scherp

 

Werkwijze
In onze trainingen werken we rond deze '7 eigenschappen'. Wij vullen steeds aan met andere methodieken om een nog beter resultaat te behalen. Het is dus goed mogelijk dat wij technieken en benaderingswijzen uit bijvoorbeeld NLP, systemisch werken en schaduwwerk toepassen om de door u gewenste integratie effectiever te laten verlopen. Onze werkvormen zijn onder andere: reflectieopdrachten, metaforen, theorie om inzichten over te dragen, interactie, confrontaties, stukjes uit bekende films, en nog meer....

 

 


Evenementen

 

Op zoek naar een boeiende en een andere invulling van uw relatie- of personeelsevenement?  De Profile Dynamics Experience is een mooie combinatie van het leuke en het leerzame.

 

Op zeer interactieve wijze worden de deelnemers meegenomen in de wereld van de drijfveren. Daarna krijgt iedereen zijn eigen drijfverenprofiel en wordt via workshops verdieping aangebracht. In overleg kunnen dit thema’s zijn zoals:

 

-persoonlijk leiderschap en ontwikkeling

-inzicht in teamdynamica en teamontwikkeling

-samenwerking en interactie

-de persoonlijke handleiding

-feedback geven en vragen

 

Qua groepsgrootte is er geen beperking. Vanaf enkele tientallen deelnemers kunnen wij uw evenement kleur geven!

 

Het personeelsevenement krijgt extra impact omdat de medewerkers naar huis gaan met inzicht in hun drijfveren, die van hun collega's en ze krijgen waardevolle handvatten mee voor persoonlijke ontwikkeling en effectieve onderlinge interactie en samenwerking.

 

Het relatie-evenement krijgt extra impact omdat het leidt tot verdiepend inzicht in de onderlinge verhoudingen en relaties. Met dit inzicht kun je je organisatie nog beter (in)richten om je klantenkring positief te beïnvloeden en wederzijdse groei van resultaten te laten ontstaan.