Team & Organisatie ontwikkeling

Hoe krijg je een optimaal presterend team?
Het verschil tussen een succesvol en een minder succesvol team zit vaak in de dynamiek binnen teams en de diversiteit in de samenstelling. Kunnen mensen goed met elkaar communiceren? Lijken zij op elkaar? Vanuit hun drijfveren?

teamtrainingen met resultaaT EN INSPIRATIE

Gedoe in het team, meer geklets bij de koffiemachine dan in een vergadering. Waarom zijn we als team bij elkaar? We begeleiden leiders en team, van operationeel niveau tot in het MT. Met onze ervaring en expertise kunnen we samen bepalen wat voor jouw team of organisatie de beste aanpak is.
Wij creëren graag beweging aan de start van een nieuw team of meer beweging in bestaande teams, de trainers en coaches van
Dare! verzorgen inspirerende teamtrainingen met resultaat. We werken vanuit authenticiteit en verbinding.


We gaan doelgericht aan de slag om de onderstroom van teams inzichtelijk te maken. Zaken die daarbij aan de revue passeren zijn: Wat is ons bestaansrecht, hoe hebben we de zaken georganiseerd, wat is de juiste dynamiek in het team en hoe hebben we invloed op de omgeving. De interactie in het team versterken en persoonlijk leiderschap ontwikkelen binnen de individu, samen een top prestatie neerzetten is het doel.

 

We maken maatwerk van elke opdracht met oog voor detail, we willen inspireren, verbinden en nieuwe inzichten geven. Luisteren naar de vraag, het ont-zorgen en verwachtingen overtreffen tijdens de teamexercities. Onderweg blijven we toetsen of de vraag naar tevredenheid wordt ingevuld en anders sturen we bij.
Samen op weg naar de ondernemende organisatie van de toekomst.

 

We beginnen onze teamtrajecten met een opmaken van de Profile Dynamics®
Drijfverenanalyse maakt duidelijk war je kwaliteiten liggen en welke functie en omgeving daarbij passen. Deze persoonlijke drijfveren en achtergronden  worden op boeiende en herkenbare wijze inzichtelijk gemaakt en vertaald naar praktische handvatten voor het dagelijkse werk. De ander herkennen zorgt voort voor binding en een veilige werkomgeving om met elkaar in gesprek te zijn en feedback te geven. 

 

Het traject kan er als volgt uitzien:
Team scan, persoonlijk intake gesprek per medewerker en vervolgens de start van de teamtrainingen. Inhoud is aangevuld met inzichten van Covey, Marshall Goldsmith, Creëer magie, Canfield, Tuckman, Good to great. Iedere fase van teamontwikkeling vraagt specifieke aansturing van de teamcoach, leidinggevende, ook in dit traject zullen we insteken op effectief leiderschap.
Iedere fase van teamontwikkeling vraagt specifieke aansturing van de teammanager en teamcoach.
Andere concepten die we regelmatig gebruiken zijn,

 

ACT / Groepsdynamica / NLP / RET / Voice Dialogue / Storytelling / Conflicthantering/ Geweldloze Communicatie / Klantgericht leiderschap

 

In alles waarin we teams begeleiden zit de natuurlijke humor en ontspanning.

Teamtrainingen

 

 

Na het bepalen van de doelstellingen en de startsituatie is er een keuze uit onderstaande thema’s in onze teamtrainingen:

 

·         bestaansrecht, gezamenlijke doelen en visie stellen

 

·         inrichting, hoe zijn we georganiseerd

 

·         veiligheid en vertrouwen creëren

 

·         dynamiek in het team versterken van onderlinge verhoudingen en interactie

 

·         People, Product & Process

 

·         inzicht op drijfveren, kwaliteiten en talenten in het team

 

·         omgeving, interne externe klant benoemen en dienen

 

·         teamvisie op gewenst gedrag en ‘cultuur’ van het team

 

·         creëer magie, gastvrijheid en gastgericht ondernemen

 

·         managen van verwachtingen

 

·         feedback geven en vragen

 

·         conflicthantering

 

·         de kunst van het beïnvloeden

 

·         communicatieve vaardigheden

 

Ook hierin geldt voor ons het managen van verwachtingen. Wat is de huidige situatie en wat is de gewenste toekomstige situatie van het team.

 

Soms is er aan een eendaagse teamtraining voldoende om beweging te creëren en het team de inzichten en handvatten te geven om samen op weg te gaan.

 

Teamontwikkelingen met grotere uitdagingen gaan ook starten middels het opmaken van een drijfveren team training, een team analyse en de Team PD training als start. Waar nodig ondersteunen we teamontwikkeling binnen Management Teams met inzichten en handvatten rondom effectief en dienden leiderschap.

IT IS NOT ABOUT TYPES OF PEOPLE,
IT IS ABOUT SYSTEMS IN PEOPLE
-Clare W.Graves


De 'PD-Drijfveren Team Training'

 

"Na deze dag heb je jezelf in je kracht kunnen zetten. Hoe zijn de rollen binnen ons team verdeelt. Handig om wellicht het teams in de kracht te zetten, om rekening mee te houden bij veranderingen in de bezetting.”

 

Een kleuranalyse met pit! 

 

Deze PD Drijfveren team training geeft leerpunten en inzichten op persoonlijk en teamniveau. Je team leert elkaar op een boeiende wijze beter kennen, de onderstroom en teamdynamica wordt kleurrijk besproken aan de hand van de drijfverenanalyses van profile dynamics.

 

De training zit vol handvatten om de teamprestaties te verhogen en de interactie in het team te versterken. Welke subtypes/ kleuren zijn dominant aanwezig in ieders profiel? Wat kun je doen om nog effectiever samen te werken? Hoe gaan we om met conflicten binnen ons team en hoe bouwen we ons ideale team. Zo maar een greep uit de thema's van deze kleurrijke en impactvolle dag waarin bewustwording en leren van en met elkaar op inspirerende, confronterende en humorvolle wijze wordt gerealiseerd. Natuurlijk krijgen alle teamleden hun eigen drijfverenanalyse en teamprofiel.

 

Het resultaat van deze PD Drijfveren Team Training?

 

·         Inzicht in eigen drijfveren en die van de ander: handvatten voor effectievere samenwerken in het team en daarbuiten.

 

·         Verhogen van veiligheid & vertrouwen in het team vanwege inzicht in elkaar drijfveren, verwachtingen en communicatie.

 

·         Bewustwording in teamdynamica, de mogelijke kansen en valkuilen van het team. Concrete vertaling naar voornemens en acties voor optimalisatie van het teampresteren.

 

·         Tools voor verdere team-, en persoonlijke ontwikkeling.

 

De analyse geeft ook inzicht in de vraag of de mensen in het team de juiste zijn voor hun taak en rol binnen de organisatie, en op welke wijze het team het best onderling taken kan verdelen, zodat ieder kan doen waar hij of zij goed in is en het team optimaal kan presteren. Want medewerkers die op de juiste plek zitten, zijn gelukkiger, gezonder en voelen meer binding met de organisatie.