Ondernemerscoach

Met de juiste hulp kun jij ondernemen met meer plezier, focus in je werkzaamheden en groei in je bedrijf.

 Redenen voor een ondernemerscoach

 

·         Een stagnerende of tegenvallende omzet.

·         Je wilt ondernemen, maar je weet niet hoe te starten.

·         De situatie vraagt om keuzes maken, maar je loopt vast.

·         Je wilt uitbreiden of groeien, maar je weet niet hoe.

·         In je omgeving heb je niemand om mee te klankborden over je ideeën.

·         De waan van de dag belemmert je (druk, druk, druk).

·         Je mist focus in je leven.

·         Je piekert meer dan normaal.

·         De balans werk/privé is niet okay.

·         Je hebt last van stress, vermoeidheid of andere klachten.

·         Je vertelt anderen wat je graag wilt, maar je doet het niet.

 

WAT KUN JE VAN MIJ VERWACHTEN?

 

·         Een ervaren business coach.

·         Het contact is 100% vertrouwelijk en discreet.

·         Formules & modellen waarmee je direct aan de slag kunt.

·         Een spiegel van jouw gedrag en keuzes.

·         Hulp bij het formuleren van jouw doelen.

·         Indien nodig een schop onder je kont.

·         Iemand die goed luistert en doorvraagt.

·         Bekend met zowel privé als zakelijke vraagstukken.

·         Flexibiliteit t.a.v. tijd, locatie en soort contact (evt. bellen/skypen).

·         Bekend met fysieke klachten en bevorderen gezondheid.

·         Frisse ideeën en tips voor vernieuwing en innovatie

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Ina Mennegat, geboren en getogen in Enter. Ik ben een rebelse trainer, coach en ondernemer. Schrijf al jaren over het leven van alledag, gebundeld in het boek Lef! Daarnaast richt ik me op leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Mens en organisatie in beweging brengen is mijn doel.

 

Coachen en ondernemerschap zijn twee onderwerpen waar ik dagelijks met ongelofelijk veel plezier mee bezig ben. Mede door het opgroeien binnen een ondernemersgezin ben ik gefascineerd door ondernemers. Sinds een aantal jaren begeleidt ik ondernemers bij de start en groei van hun bedrijf.

 

Mijn stijl van coachen is: motiveren, inspireren en confronteren. Ik ben niet het type coach wat je aan de hand meeneemt, ik ben wel het type coach wat jou uitdaagt om uit je comfort zone te komen. Ik bied handvatten, maar je moet er zelf mee aan de slag. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen proces, daar ben je ondernemer voor.

 

Een coachee zei ooit: ’Ina, jij kan soms best wel direct zijn, maar je doet het altijd op een prettige en respectvolle manier’

 

WHY

In de afgelopen 10 jaar heb ik ervaren dat veel ondernemers weliswaar ondernemend zijn, maar niet altijd effectief. Veel ondernemers willen alles zelf doen of kunnen niet loslaten. Dat kost vaak te veel tijd en het leidt af van waar je als ondernemer mee bezig moet zijn: focus en groei.
Daar is het idee geboren om ondernemers 1-op-1 te gaan coachen en groepsbijeenkomsten te begeleiden. Door de 1-op-1 coaching en de groepsbijeenkomsten ervaren ondernemers een versnelling die ze zelf niet hadden kunnen creëren. Dat is zo supergaaf aan mijn vak; ondernemers boven zichzelf uit zien stijgen. Dat gun ik iedere ondernemer.

 

HOW

Door oprechte betrokkenheid, eerlijkheid en integriteit probeer ik een situatie te creëren waarin jij kunt groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Door naar je te luisteren, kritische vragen te stellen en je een spiegel voor te houden, kom je zelf tot inzicht en ga je hiermee aan de slag. Dit doen we aan de hand van praktische opdrachten, spelvormen en met een doelgerichte aanpak. Veelal gaat dat over keuzes maken, persoonlijke effectiviteit, focus, strategie en doelen stellen. In de meeste gevallen zijn 5 – 8 sessies voldoende.

 

 

WAT KUN JE VERWACHTEN?

·         Een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek. 

·         Nulmeting,

·         Een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA, dit is een instrument wat inzicht geeft in je 'natuurlijke' gedrag, in je gedrag dat je op je werk laat zien en wat er met je gedrag gebeurt wanneer je langdurig onder druk staat), 

·         Focus – of groeistrategie 

·         Aan de slag, contact via mail of WhatsApp bij vragen of behoefte om (kort) te sparren.

·         Borgen.

 

WAT LEVERT DIT OP?

Meer zelfkennis en -inzicht om in beweging te komen, om bewust keuzes te maken en die stappen te zetten die voor jou de juiste zijn. Je staat met meer bevlogenheid en energie in je werk en in het leven. Afhankelijk van jouw doelstelling(en) zoomen we in om antwoord te krijgen op de vragen ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?, ‘wat wil ik?' en hoe maak je dit concreet? Tijdens het oriënterende gesprek bepaal jij je coachdoel en gaan we hier samen mee aan de slag.

 

Met de juiste hulp kun jij ondernemen met meer plezier, focus in je werkzaamheden en groei in je bedrijf.

 

MEER BEREIKEN MET FOCUS!

 

GRAAG NODIG IK JE UIT VOOR EEN NADERE KENNISMAKING. NEEM HIERVOOR CONTACT MET MIJ OP VIA:
06-23 92 09 84  OF
INA@DAREBEWEEGT.NL

Startversneller

 

Beloning van mij en de overheid

 

De Startversneller helpt ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf. Voorwaarde is dat je bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (max. 5 jaar) en gevestigd is in de provincie Overijssel of Gelderland.

 

De coaching is specifiek gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Ondernemers komen in aanmerking voor een vouchers van € 1.000,- om te besteden aan coaching en/of opleiding. Als business coach is Ina Mennegat verbonden aan De Startversneller.

 

Dit is een tijdelijk project via de provincie Overijssel & Gelderland, voor ondernemers die wonen en werken in Overijssel & Gelderland.

 

Inmiddels zijn er 280 vouchers verstrekt en de regeling geldt zolang de voorraad strekt. Wacht daarom niet te lang, als je denkt dat dit ook iets voor jou is.

Kijk wat ik voor je kan betekenen:

https://www.destartversneller.nl/

 

Wil je ook gebruik maken van deze subsidie en coaching op maat? Kun je nog wel een extra zetje gebruiken? Inspiratie, tips/ tools, ontdekken waar nu jouw blinde vlek zit?

 

Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.

 

Denk je dat dit voor iemand anders interessant is, dan mag je dat natuurlijk doorsturen of aan me doorgeven.

 

Wil je er meer over weten, mail me dan even terug of bel/ app mij (06-23 92 09 84).

 

Onderneem het!

 

Ina Mennegat

 

Contact

Graag nodig ik je uit voor een nadere kennismaking. Neem hiervoor contact met mij op via
06- 23 92 09 84.
Vragen over coaching of het plannen van een afspraak.

Appen mag ook maar een beller is sneller!

 

Nike, godin van de overwinning….

Wat zou ik graag willen dat ik het helemaal opnieuw kon doen. Daarnaast wil ik de ervaring delen, the ups and downs, zodat een jongeman of jonge vrouw, die ergens tegen dezelfde problemen aanloopt als ik, geïnspireerd wordt of gerustgesteld. 

Of geënthousiasmeerd. Een jonge ondernemer, misschien een sportman of schilder of romanschrijver, die doorgaat. Het is dezelfde drive die we delen. Dezelfde droom. Het zou aardig zijn als ik hen kon helpen de gebruikelijke tegenslagen te overwinnen. Ik zou hun willen vertellen dat ze even halt moeten houden, lang en diep na moeten denken over hoe ze de komende veertig jaar door te willen brengen en met wie.
Ik zou mannen en vrouwen van halverwege de twintig willen zeggen niet nu al tevreden te zijn met een baan of een beroep of zelfs een carrière. Zoek een roeping. Zelfs als je niet weet wat dat betekent, zoek die. Als je je roeping volgt, is vermoeidheid beter te verdragen, teleurstellingen zullen brandstof zijn, de euforie zal zijn zoals je nog nooit hebt meegemaakt!
-Phil Knight Oprichter Nike
Zoek!
Wij willen je graag begeleiden als het gaat om persoonlijk leiderschap! Leef jouw 2019, energiek en vol Lef! www.darebeweegt.nl