Loopbaan, burn-out & stress en leiderschapsvragen?

Coaching kan snel een oplossing bieden!

Kies nu voor verandering!

 

Vind jezelf steeds opnieuw uit. Zet de volgende stap. Experimenteer. Ontdek. Geloof in je dromen. Overwin het onbekende. Blijf vragen stellen en leef bewust. Zo is elk moment een nieuw begin. 
Er komt een moment waarop je je afvraagt of je bent waar je wilt zijn en of je doet wat je wilt doen.
-Paulo Coelho

 

Wat zijn je wensen op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Wil je makkelijker communiceren, assertiever worden, zaken delegeren of juist loslaten, de verbinding aangaan, aanvallen of verdedigen, in je kracht komen te staan, leiding geven of nemen. Beweging creëren of meer stil staan en overzien.
Wij zien coaching als een vorm bewegen waarbij de coach de gecoachte op weg helpt een  proces van leren en zelfontwikkeling, bewustzijn creëren zodat er een betere versie van zichzelf gaat ontstaan.


Gaat het om verdieping in zichzelf, beweging na het verliezen van een baan, burn-out uitgang vinden, burn-out voorkomen door nieuwe denkwijzen en het door een andere bril naar situaties kijken, hiervan leren. Hierdoor tot betere resultaten komen, gezond en vitaal blijven. De volgorde van de coachopdrachten loopt via een proces van verheldering, verwerking, transformatie en visie ontwikkeling. We spiegelen en confronteren met grote nieuwsgierigheid naar het waarom en het effect van je gedrag en moedigen je aan tot actie en beweging.

 

Want daar is waar het leven begint, aan het einde van je comfort zone.
We verwachten een intrinsieke motivatie van de gecoachten, open een eerlijk deelnemen aan de coachingssessies. Wat werkt wel, wat werkt niet zodat de coach hierop kan inspelen. Uitspreken en het managen van verwachtingen rondom het coachdoel blijven hierin centraal staan.

 

Het succes van coaching hangt samen met de mate van openheid en vertrouwen tussen coach en gecoachte. Voeg daar Lef aan toe, niet voor niets onze bedrijfsnaam. Het lef om in actie te komen, in beweging komen voor jezelf en je omgeving.
Een coachingstraject is resultaatgericht en tijdelijk: vaak volstaan zo’n 4 tot 7 sessies van ongeveer 2 uur, al dan niet voorafgegaan door een intake-gesprek.

 

De juiste mens op de juiste plaats in zijn/ haar kracht zetten.

 

 

De coaching vormen waarin we gaan samenwerken zijn:
Loopbaancoaching
Waar sta je op dit moment in je leven, sta je vol in je kracht, nog zoekende, geef je het op, is dit jouw unieke weg.
Relatie coaching
Hoe gelukkig zijn we in onze relatie, waar gaan we versnellen en verbinden, waar zijn we onderweg blind geworden voor elkaar. En eigenlijk gaat het om elke denkbare relatie, van werk tot in het privé leven. In hoeverre ben ik gelukkig met mezelf en sta ik in de relatie met de ander.
Business coaching
Sparren en coachen lopen nauw samen in deze gesprekken, zit je als ondernemer nog op koers, hoe staat het met je persoonlijke doel in het leven en sluit dit nog aan bij het doel wat werkelijkheid is geworden binnen je eigen onderneming?
Burn-out & stress coaching
Ik ervaar minder plezier in mijn werk. Hoe krijg ik weer plezier en energie terug in mijn werk of is het tijd voor een volgende stap in mijn loopbaan? Ik heb een burn-out en wil weer in mijn kracht komen. Hoe kan ik mijn energie stap voor stap verhogen? Ik ben regelmatig moe en snel geïrriteerd.  Hoe kan ik beter omgaan met alledaagse stress? Wij helpen je bij het verhogen van je werkplezier, vitaliteit en de kwaliteit van je leven.
Leiderschap coaching
Ik ben ontevreden over mijn leiderschapskwaliteiten. Hoe kan ik mijn team beter aansturen? We luisteren, kijken, houden je een spiegel voor en dagen je soms uit. De aanpak passen we aan jouw individuele behoeften aan. We geven geen oplossingen of antwoorden – want die heb je al zelf in je.
Persoonlijke leiderschap
Ik sta altijd klaar voor anderen en vergeet mijzelf.  Hoe kan ik leren grenzen aan geven en voor mijzelf op komen? Ik doe alles graag goed maar kom nergens aan toe.  Hoe kan mijn perfectionisme wat laten varen en genieten van wat ik wel doe? Mijn agenda zit overvol.  Hoe vind ik de juiste balans tussen werk en privé?
Wij helpen je bij het verhogen van je werkplezier, vitaliteit en de kwaliteit van je leven.
Team coaching
Hoe gaat het eigenlijk met ons als team, is er een open cultuur, kunnen we elkaar aanspreken op gedrag en wie pakt welke verantwoordelijkheid?
Vragen waar middels teamcoaching en het opzetten van teamdoelen weer structuur en plezier wordt gecreëerd.
Ik erger mij geregeld aan mijn collega.  Hoe kan ik hier mee omgaan en beter samenwerken?

 

Mensen oprecht weer bezielen en in de kracht zetten, je stem laten horen en al je talenten inzetten voor wat je het meest laat bewegen.
Elke dag met net wat meer lef!

 

Intervisie 

Intervisie is een dynamische manier  voor het versterken van relaties binnen team en het verbeteren van individuele vaardigheden. In groepen van 4 tot 6 personen wordt met eigen situaties gewerkt om te komen tot nieuwe inzichten vanuit de groep. 

De 7 tips voor succesvolle intervisie:

1.    Zorg allereerst voor een veilige en respectvolle omgeving.

2.    Wees als deelnemer open zelfkritisch. Alleen wanneer je open staat voor een andere kijk op de situatie kun je daadwerkelijk nieuwe inzichten verwerven.

3.    Laat de probleeminbrenger zelf de regie over zijn eigen probleem houden. Niet is dodelijker dan dat de andere deelnemers met jouw probleem aan de haal gaan!

4.    Werk aan de hand van een methode, zodat je effectief met de tijd omgaat en meerdere problemen tijdens een bijeenkomst kan behandelen.

5.    Wees aanwezig. Dat lijkt misschien een open deur, maar vaak wordt prioriteit aan andere afspraken gegeven. Intervisie werkt alleen als er voldoende mensen aanwezig zijn om vanuit andere perspectieven te kijken.

6.    Maak ook buiten de bijeenkomsten gebruik van elkaars kennis

7.    Zorg – tot slot – voor begeleiding dan kunnen alle deelnemers optimaal aan het leerproces deelnemen.

Wij zorgen dat middels intervisie het leervermogen van het individu en de groep katalyseer