Evenementen & Lezingen

 

Dare! verzorgt evenementen & workshops die altijd interactief en prikkelend zijn en boordevol energie zitten. Voor kleinere en grote groepen.

 

Bedrijfsuitjes op de hei maar dan anders

 

Jezelf uitdagen, de ander uitdagen, inspanning en ontspanning met het uiteindelijke doel om met handvaten je team en jezelf klaar te stomen voor de dag van morgen.

 

Inspirerende en interactieve lezing voor leidinggevenden en projectmanagers met praktische vertalingen bomvol met tips rondom teamontwikkeling.

 

Hoe bouw en onderhoud je effectieve en goed werkende teams?  Wat neem je morgen naar je eigen team. Hoe voorkom je : “Je bent zeker op een training geweest” reacties. Meer dan maatwerk van je van ons verwachten. Wij bieden vitaliteit en lef. Ben jij klaar voor de volgende stap?

 

Dienend leiderschap

 

Deze interactieve lezing behandeld spirituele vraagstukken die vandaag de dag nog steeds actueel zijn. Hoe vind ik meer bezieling in het leven en het werk. Hoe bouw ik meer rust in tijdens mijn drukke dagen. Hoe ziet het leven van de monnik eruit en wat ik daar halen en brengen. Daadwerkelijk een bezoek brengen aan een klooster. Wat is geluk en succes? Wat betekend dat voor jou, je gezin, je werk.

 

 

 

Uiteraard worden de modellen zeer praktisch vertaald en wordt je ter plekke aangespoord om te reflecteren op je eigen grondhouding en gedrag. Het geeft inzichten en handvatten om het eigen werk/leven positiever te benaderen en daarmee een stimulerende invloed te hebben op de omgeving en het eigen geluk.

 

 

Benedictus, monnik en spiritueel manager avant la lettre, leefde en werkte zo’n 1500 jaar geleden in Italië. Anselm Grün heeft veel over hem geschreven en past de regels van Benedictus zelf toe in deze tijd. De volgende stelling van Benedictus spreekt mij enorm aan:

 

“Een leidinggevende is iemand die het leven dient en mensen bezielt. Zelfkennis, mensenkennis, creativiteit en fantasie zijn hierbij voorwaarden.”

 

Samenwerken vanuit drijfveren

 

Deze interactieve lezing behandelt de wonderlijke onderstroom van samenwerking via drijfveren. Vanuit het gedachtegoed van het Enneagram wordt inzicht verschaft in de drijfveren van mensen en wat dat kan betekenen voor menselijke interactie, persoonlijke leiderschap en cultuur in teams en organisaties.

Vol met concrete en herkenbare voorbeelden uit de recente geschiedenis, het nieuws en de eigen praktijk wordt de theorie kleurrijk en interactief gebracht.

 

 

De deelnemers worden zich bewust van hun eigen drijfveren en vanuit dat inzicht ook naar hun eigen persoonlijke handleiding en aandachtspunten die dat voor henzelf betekent. Zowel op het gebied van persoonlijk leiderschap, interactie en team- en organisatie-ontwikkeling beloven we vele inzichten.

 

 

Ontdek het team in jezelf!

 


De succescode

 

 

Ben je al overtuigt van je eigen succes, heb je meer behoefte om je zelfvertrouwen te vergroten, dagelijkse uitdagingen aan te gaan, te leven met passie en inspiratie en alles te bereiken wat je wilt bereiken. In praktische stappen ga je op weg naar je ultieme doel, of dat nou een topfunctie binnen het bedrijf is, een lager gewicht, goede cijfers op school of het verdienen van miljoenen euro’s per jaar….De aanpak is steeds dezelfde! Hou je eraan en succes is gegarandeerd.

 

 

·         Beslis wat je wilt

 

·         Geloof erin

 

·         Handel ernaar

 

·         Bereik je doel

 

 

We nemen je mee naar het succes van morgen. Wat hen je nog te leren, te zien en wat ga je veranderen.

 

 

Tijdens deze lezing krijg je eenvoudig inzicht in wie je bent, wat je wilt en creëer je zo de start van je morele kompas. Dit kompas geeft richting en zorgt dat je creatiever, productiever en uiteindelijk effectiever wordt.

Kernwoorden zijn; inspirerend, eenvoud en laagdrempelig met impact! Het doel is om je te inspireren het beste uit je leven te halen en daarbij het liefst ook anderen op een positieve manier te raken.  

 

 

 

Creëer magie

 

Het geheim om magie te creëren in je werk, bedrijf en je leven is verrassend eenvoudig: toon leiderschap waarmee je werknemers inspireert, je klanten positief verrast en goede resultaten behaalt.

 

Dat weten ze bij Disney als geen ander hoe dit moet. Iedere bezoeker van Walt Disney  moet immers een sprookjesachtige ervaring krijgen, elke dag opnieuw.

 

In creëer magie gaan we aan de slag met deze leiderschaps strategieën.

 

Iedereen kan ze toepassen, of je nu zelfstandig ondernemer bent, of manager bij een multinational. Kwaliteit, moed en karakter, enthousiasme en integriteit kun je integreren in je werkomgeving. Dit levert verrassende resultaten op.

 

We starten met een mysterie visit om de gastvrijheid te ervaren, hierna volgt een terugkoppeling richting het team. En hoe gaan we samen die verandering realiseren. Gewoon door elke dag wat magie te gaan toevoegen!

 

‘It’s a small world after all’

 

 

 

 

 

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

 

Stephen Covey schreef het heldere leiderschapsboek '7 eigenschappen van effectief leiderschap'.

 

Wat zijn die eigenschappen en hoe doorbreek je nu je oude patronen?
In deze training volgt je méér dan de '7 eigenschappen' alleen. We kijken niet alleen naar het 'wat' van deze eigenschappen, maar vooral ook naar: "hoe doe ik dat dan?".
Veel van onze gedragingen zijn gewoontes geworden. Als je deze gewoontes wilt doorbreken is er meer nodig dan een voornemen of een inzicht alleen. Dare! biedt je mogelijkheden aan om je patronen en dus je gewoontes, écht te doorbreken.

 

7 eigenschappen
De 7 eigenschappen (vrij vertaald) die leiden naar meer leiderschap over uw eigen leven, gaan over:

 

1.    Cirkel van invloed en proactiviteit: invloed uitoefenen op die dingen in uw leven die echt van u zijn, "bestuurder zijn van uw eigen bus"

 

2.    Waar u naartoe wilt: wat is uw doel, richting, missie. Begin altijd met het einddoel voor ogen

 

3.    Het stellen van prioriteiten: belangrijke dingen eerst!

 

4.    Denken in termen van winnen/winnen

 

5.    Luisteren om te begrijpen, inleven en empathie

 

6.    Bereik synergie: 1 + 1 = 3

 

7.    Blijf ontwikkelen: houd de zaag scherp

 

Werkwijze
In onze trainingen werken we rond deze '7 eigenschappen'. Wij vullen steeds aan met andere methodieken om een nog beter resultaat te behalen. Het is dus goed mogelijk dat wij technieken en benaderingswijzen uit bijvoorbeeld NLP, systemisch werken en schaduwwerk toepassen om de door u gewenste integratie effectiever te laten verlopen. Onze werkvormen zijn onder andere: reflectieopdrachten, metaforen, theorie om inzichten over te dragen, interactie, confrontaties, stukjes uit bekende films, en nog meer....