· 

Echte leiders huilen (niet)

 

Huilen op het werk? Brrr, daar wil je niet aan denken. Janken doe je thuis maar. Op het werk ben je de rationaliteit zelve, toch? Think again! Je gevoelens hebben stiekem veel meer invloed op je werk dan je denkt. Wil je meer balans en rust in je leiderschap?

Dan is het tijd om je emoties te omarmen, ook op kantoor!

 

Samenspel voor succes

Emoties en ratio zijn als blokjes kaas op een kringverjaardag. Ze zijn veel meer verstrengeld dan je zou denken. Bij stress gaat je brein op 'veiligheidsmodus' en worden de ambities van zelfs de scherpste leider kansloos in de wacht gezet. Wil je als leider écht slagen? Negeer dan je emoties niet langer. Door ze te erkennen, vermijd je dat ze je paden blokkeren. En… kun je ze zelfs gebruiken om je grootste dromen waar te maken.

 

Klinkt goed toch?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

charlotte-knight-aUw2sgqnG9s-unsplash

Baas zijn over je emoties, dan de rest

Je emoties de baas 

Je gevoelens hebben de touwtjes voor je gedrag en je beslissingen. Beter je sentimenten managen op de werkvloer? Oefen dan met deze tips: 

 

  1. Werk aan hoe je je voelt: Start met de basics: eet gezond, pak je slaap, beweeg en zorg voor sociaal contact. Een gezonde geest floreert in een gezond lichaam!

  2. Pas omstandigheden aan: Soms moet je gewoon even op de rem trappen. Ga een blokje om, om stress te verminderen. Stap uit een vergadering als de emoties hoog oplopen en neem afstand van energievreters. Kleine aanpassingen, grote impact!

  3. Breid je kennis uit: Kennis is macht. Ja, en dat geldt ook voor je emotionele IQ! Door je horizon te verbreden en vanuit verschillende perspectieven naar situaties te kijken, word je wijzer én gevoeliger. Veiliger en gezonder dus. Hét recept voor de transformatie van een emotionele stoeptegel naar een sociale zonnebloem!

  4. Erken het belang van emotionele intelligentie: Daar komt Sherlock Holmes. Leer je eigen emoties en die van anderen te herkennen, begrijpen en managen. Dan schiet de kwaliteit van je beslissingen - maar ook je algehele bedrijfsvoering, detail - de lucht in.

  5. Erken emoties op de werkplek: Het tonen van emoties wordt vaak gezien als onprofessioneel, maar het is tijd om dat oude taboe af te stoffen. Door gevoelens te erkennen en te bespreken, tover je de werkomgeving om tot een gezondere en productievere plek. Tijd dus om die zakdoeken én medailles uit te delen!

  6. Zet in op cognitieve flexibiliteit (dewattus?): In een snel veranderende wereld moet je je gedachten lenig houden. Zo kun je lekker snel aanpassen aan nieuwe situaties en tover je die innovatieve oplossingen uit je hoed. Klaar om het succes van je bedrijf in de volgende versnelling te brengen? 

 

Zet je geheime wapen in

Hang het idee dat emoties niet thuis horen op de werkvloer maar aan de wilgen. Door je emoties te accepteren en te beheren zet je de deur wagenwijd open voor meer balans, innovatie en succes. Doe je best om je emotionele vaardigheden te verbeteren. Zo creëer een werkomgeving te creëren waar iedereen zich ondersteund en gewaardeerd voelt.

 

Je gevoelens zijn vanaf nu je geheime wapen! Laat ze de bondgenoten worden van je zakelijk succes. Vol vertrouwen vooruit.

 

Activeer en benut het talent in jezelf!

Coaching is een persoonlijke begeleiding in een gelijkwaardige relatie. Dit kan zowel éen-op-één, als met meerdere mensen (bv bij conflicten) of met een team. Onze ervaren coaches ondersteunen en begeleiden jouw leerproces en zorgen dat je je ontwikkeldoelen behaalt. Het doel van coaching is het vergroten van de mentale vitaliteit en daarmee de persoonlijke effectiviteit van de coachee. Dare! biedt verschillende vormen van coaching aan zoals TMA coaching, Personal coaching, Interventie coaching en Teamcoaching.

 

 levi-meir-clancy-PCFSWikWKDQ-unsplash FOTO


Voor iedereen een passende coaching

 

 

Mijn ervaring met de coach is uitstekend. In slechts enkele comfortabele en informele sessies kwamen we al gauw tot een helder geformuleerd doel waaraan ik zelfstandig verder kon werken.

 

Meer info

 

 

Leiderschapscoaching bij Dare! is geen easy ride.


In een vrijblijvende afspraak onderzoek je of mijn aanpak bij je past, en welke vorm van leiderschapscoaching aansluit bij jouw situatie.


Bronnen: 

https://mtsprout.nl/werk-leven/podcast-de-werkprofessor/monique-schuurmans 

https://www.managementboek.nl/magazine/interview/21207/monique-schuurmans-we-nemen-slechtere-besluiten-als-we-onze-emoties-negeren