· 

Tijdreiziger worden

Je innerlijk theater en de tijd.

 

'Ja maar, ik heb daar geen tijd voor. Jij hebt makkelijk praten, jij bent ondernemer en kan die opleidingen gewoon doen.' 'Ja maar, het is toch goed zo.' 'Tja, ik zit dan wel met stress thuis maar hoe erg is dat?'

 

We zijn steeds vaker afgeleid. De gemiddelde kantoormedewerker pakt per week vaker dan 1.500 keer zijn telefoon op, wat neerkomt op 3 uur en 16 minuten per dag. En checkt zijn postvak zo'n 30 keer per uur.

Lekker bezig jonghu!

 

 

Hier is een oefening die veel mensen helpt. Word je wel eens geplaagd door een onophoudelijke innerlijke dialoog? Was je ooit in de situatie dat je hersenen zich niet stil wilden houden?

 

Heel vaak doorlopen onze hersenen dialogen als een repeteer wekker. We debatteren met onszelf,  proberen oude meningsverschillen te winnen of met iets af te rekenen. Als dat met je gebeurt,  draai dan het volume zachter. Dirigeer je inwendige stem(men). Dat zal voor de meeste mensen volstaan. Of heb je van die innerlijke dialogen die je altijd belemmeren?

 

Hoor dan eens jezelf dezelfde dingen op een vluchtende,  verleidende toon zeggen, in een zwoel tempo.

Hoe voelt dat? Misschien voel je je nu sterker gemotiveerd om te doen wat de stem zegt dat je niet mag of kan. Probeer het maar eens en ervaar het verschil.

 

Kortom, aan de bak met je innerlijk theater 🎭

 

 

foto: elena-koycheva-VmcIMhuWCac-unsplash

Hoe ga je surfen op de tijd?

Ben zo'n voorstander van zelfredzaamheid bevorderen.

Niemand is zielig, je bent maar even op deze aardbol dus doe!

Gun een ieder dat je weer op je eigen benen gaat staan. Mentaal weerbaar mag worden en je grenzen gaat aangeven. Daar heb je dan toch wat zelfkennis en zelfacceptatie voor nodig.

Ik ben er niet om mensen te redden wel om ze zichzelf te laten helpen. Goeroe Ina die nu denkt:
The power is in YOU.

 

Aan de slag met je prioriteiten. Wat is nu écht belangrijk voor je?

Keuzestress: wat heeft nu prioriteit?

 

"Ben zo druk, alles moet af voor de vakantie.  Weer naar kantoor, weer naar terrasjes en naar festivals." De vraag: “moet het echt allemaal weer?”, komt net zo vaak voorbij. Hoe stel je prioriteiten in een leven dat volstroomt met allerlei verplichtingen/ afleidingen, als je daar geen grenzen in stelt? Het geeft een soort keuzestress: waar ga je je tijd aan besteden?

 

Een dag kan voorbij vliegen zonder het gevoel dat je iets bereikt hebt. Misschien doe je van alles een beetje. Een mailbox openen en een bericht schrijven, ondertussen de vergadering voorbereiden, telefoontje opnemen en met halve aandacht berichtjes op Whatsapp beantwoorden.

 

Het kan helpen om je dag wat meer te plannen, met de belangrijkste klus bovenaan je lijstje. Dat zorgt vaak voor een productieve dag. Hoe pak je dit aan?

 

Prioriteiten matrix van Eisenhower

De prioriteitenmatrix van Eisenhower gaat je een eind op weg helpen. Je kunt hem op je werk en in je privéleven inzetten om te bepalen wat nu écht belangrijk is. En welke taken misschien belangrijk zijn, maar nog best even kunnen wachten. Zo ga je bewust om met je tijd en energie.

 

En nu aan de slag!

 

Pak zelf pen en papier en teken de tabel na. 

 

 

 

 

 

 

foto: eisenhower abundantlife

Verdeel je tijd!

  • Welke taken moet jij allemaal doen? Sta stil bij deze vraag en schrijf eerst alles op wat er in je opkomt. Dit hoeft niet in een bepaalde volgorde te zijn.
  • Deze lijst met taken ga je onderbrengen in één van de vier kolommen die je in de ziet. De vier kolommen zijn:

 

Belangrijk en dringend: taken die nu je aandacht nodig hebben, zoals een belangrijk telefoontje, een bezoek aan de tandarts bij erge tandpijn of het voorbereiden van een belangrijke presentatie. Het zijn ‘brandjes’ die geblust moeten worden.

 

Belangrijk en niet dringend: taken die je wel verder helpen maar nu (nog) geen dringende deadline hebben, zoals je administratie bijwerken, afspreken met een fijne vriendin die je regelmatig ziet, je bureau opruimen, je oriënteren op een nieuwe opleiding naast je werk.

 

Onbelangrijk en dringend: taken die je dag verstoren, zoals onverwachte mailtjes of telefoontjes waar je niet op zit te wachten, of een lang gesprek met je buurvrouw die ineens aan je deur staat. Hier horen ook taken bij die eigenlijk niet jouw verantwoordelijkheid zijn.

 

Onbelangrijk en niet dringend: voorbeelden zijn alle vormen van uitstelgedrag (Netflixen, scrollen op Instagram). Dit zijn de dingen die je doet om dat knagende gevoel weg te krijgen, wanneer je ergens wel weet dat je je tijd beter anders kunt besteden.

 

En nu de juiste keuze maken

 

 

  • De eerste twee kolommen (belangrijk en dringend, belangrijk en niet dringend) bevatten de taken waar je je meeste tijd aan wil besteden. En nu?
  • Plan gelijk tijd in voor dringende en niet dringende belangrijke taken: doe dit in je agenda.
  • Dringende, belangrijke taken die minder dan vijf minuten tijd kosten doe je meteen. Ben je er gelijk vanaf.
  • De taken die niet dringend en onbelangrijk zijn, zijn afleidingen: die probeer je in te perken.
  • De taken die dringend en onbelangrijk zijn perk je ook in: zorg dat je deze taken delegeert, of besteed er zo min mogelijk tijd aan. Stel grenzen of zeg er ‘nee’ tegen.
  • Vul taken die er gedurende de week bij komen gelijk in in de juiste kolom. Zo houd je overzicht. En rust in je hoofd.

Zorg ervoor dat het invullen van deze prioriteitenmatrix geen onderdeel wordt van je uitstelgedrag. Ga dus aan de slag! Dan geniet je aan het eind van de dag welverdiend van je uurtje(s) Netflix.

 

Wens je veel plezier en goede leermomenten toe!

 

 

foto: kevin-ku-aiyBwbrWWlo-unsplash

Inzicht | Richting | Resultaat

 

Zin om aan de slag te gaan met je team of met jezelf?

Samen gaan we van reflectie naar inzicht. Van inzicht naar doelen. En van doelen naar resultaat.

 

Mensen die door mij gecoacht zijn in (persoonlijk) leiderschap, vertellen me achteraf vaak het volgende:

 

“Ik ben een stuk zelfverzekerder in mijn rol, en mijn omgeving merkt dat op. Ik kan hierdoor sturen, beïnvloeden, en boek daardoor resultaten die ik vooraf niet wist te bereiken: Een hechtere samenwerking met mijn team, KPI’s gaan omhoog, ik heb meer grip op mijn agenda, en vooral: veel meer plezier en ontspanning in mijn werk.”

 

Enne beste (Team)leider

Een excellent functionerend team begint bij jezelf. Groei als mens en leider, voor groei in resultaat op de werkvloer, en meer plezier in je werk.