· 

Bewuste keuze? Of schijt je liever bagger?

De weg naar de top is niet alleen eenzaam, maar ook bezaaid met hobbels. En ja, ook met een enkele koeienvlaai. Shit dus. Been there, done that. Toen mijn vader overleed, zette het leven de pauzeknop in tijdens mijn eigen persoonlijke ratrace. Daar stond ik dan, met de vraag: “Ja, Ina, je mag nog twintig jaar knallen – gezondheid voorop – doe je de dingen die je hart sneller doen kloppen? Wat laat je achter voor de wereld en wat houdt je tegen om je dromen na te jagen?”

 

Ik besloot de zaken op een rijtje te zetten. En een van de uitkomsten is dat ik inmiddels alweer twee prachtige marathons heb gelopen. Met goede begeleiding en een dijk van een intrinsieke motivatie.

 

Voor Kika en mijn dikke kont.

 

En toch ontmoet ik afgelopen week teveel droeftoeters/ energiezuigers, klaagdraken. 

Dus wel droef/ veel zuigen én klagen, maar weinig bruistabletje, energiegeven en kansen zien.

 

Waarde mens,

 

Het gaat allemaal om gebeurtenissen, om actie. Daar zit alles in, want we leren karakters pas echt kennen door hun daden als ze onder druk staan

 

Vertaal het leven naar iets mooiers, beters, betekenisvollers.*

 

FOTO: armand-khoury-Ba6IlmAzl-k-unsplash

Denkmotor

Zulke ‘denkmomenten’ zijn goud waard dus. Voor de broodnodige ‘schop onder de kont’. Om die volgende stap te zetten. Je onderbewustzijn te wekken en die goede oude denkmotor weer op gang te trekken. En ja, de (top) managers die ik coach bevestigen dat een eigen pad kiezen soms aanvoelt als het beklimmen van de Mount Everest. Of een marathon lopen. Kortom, ze schijten liever bagger dan dat ze voor hun eigen keuzes gaan! 

Kompas

Gelukkig hoeft er niet altijd een sterfgeval aan een dergelijk levensinzicht vooraf te gaan. Een fijn (denk)gesprek is vaak al heel verhelderend. Om jouw persoonlijke en/of morele kompas weer even te herijken.

 

Inzicht in je onbewuste denkpatronen te krijgen en daarnaar te handelen. Zo leer je nog beter wie je bent, wat bij je past en vooral: wat je te doen staat. Ja, je weet echt wel dat het leven kort is. Maar al die stemmetjes in je hoofd zorgen soms voor een hoop herrie! Soms maak je een keuze op basis van emotie. Foute boel? Dat lijkt misschien zo, maar vaak blijkt later dat het juist de opmaat was voor die volgende grote ommezwaai in je leven.

 

FOTO:  daniil-silantev-ioYwosPYC0U-unsplash

Of doe het lekker zelf!

😶‍🌫️Dromen 🧨Durven 🚀Doen

 

⛑️Hoe dan?

- Pak één ding tegelijk aan als je iets wilt veranderen, 1% groei per dag

- Als je de fout ingaat en je innerlijke jury (kwelgeest, criticus, dramdrol, gremlin) roept: ‘zie je wel!’, neem een time-out, doe's rustig, da's niks voor jou

 • Geef jezelf een moment om te balen en dan…
 • Oké, het ging fout. Erken.
 • Ga de dialoog aan met jezelf, haal die front uit je voorhoofd en glimlach (altijd je beste vriend zijn!)
          - Wat gebeurde hier?

          - Waarom gebeurde dit?
          - Wat kan ik ervan leren?
          - Vergeef jezelf(!).
          - Laat je niet ontmoedigen. Sta op en ga weer op weg.

 


Het gaat allemaal om gebeurtenissen, om ⛑️actie.
Daar zit alles in, want we leren karakters pas echt kennen door hun daden als ze onder druk staan

 

Vertaal het leven naar iets mooiers, beters, betekenisvollers


Activeer en benut het talent in jezelf!

Coaching is een persoonlijke begeleiding in een gelijkwaardige relatie. Dit kan zowel éen-op-één, als met meerdere mensen (bv bij conflicten) of met een team.

 

Onze ervaren coaches ondersteunen en begeleiden jouw leerproces en zorgen dat je je ontwikkeldoelen behaalt. Het doel van coaching is het vergroten van de mentale vitaliteit en daarmee de persoonlijke effectiviteit van de coachee.

 

Dare! biedt verschillende vormen van coaching aan zoals TMA coaching, Personal coaching, Interventie coaching en Teamcoaching.

 

Voor iedereen een passende coaching

 

FOTO:  etienne-girardet--ktUX4KHlU8-unsplash

Meer info

 

Leiderschapscoaching bij Dare! is geen easy ride. In een vrijblijvende afspraak onderzoek je of mijn aanpak bij je past, en welke vorm van (leiderschaps)coaching aansluit bij jouw situatie.

Ik doe de dingen die ik doe met mijn ogen dicht, en anders kijk ik wel door een roze bril.

bron: you tube Doe Maar is dit alles/ *Sigrid van Iersel