· 

Stelletje prutsers

Manage jezelf en beziel anderen

Dat is makkelijker gezegd, maar is de praktijk zó moeilijk? Tuulk nie.
Als je maar duidelijk bent. Wat je niet kan beschrijven voor de business, kan je ook niet managen als een business, zeggen de goeroes Robert Kaplan en David Norten. En ze hebben gelijk.

 

Het enige wat Je moet doen, is dat discipline hebben om duidelijk te zijn en je te houden aan de afspraken die je met jezelf maakt. Want als jij duidelijk bent, wordt het overgenomen door je omgeving. Helaas vaak niet direct, maar als jij je geloof erin stopt, lijkt het naar de beweging die je wilt hebben.

Passie is één van de belangrijkste eigenschappen van de leider. Bezieling werkt aanstekelijk en leidt tot verandering. Zeker als je er zelf lol in hebt. Dat zie je en vooral: dat voel je als je voor een bevlogen leider werkt. Maar dan moet je wel kunnen zien wat de belangrijkste schakels zijn: het team en de mensen waar je het mee moet doen.
Best eenvoudig maar ram lastig voor de meeste leiders die ik mag ontmoeten.

Hoe sterk is die keten?
Betrek al je medewerkers bij het doel dat je voor ogen hebt. Zorg dat je de tweede man of vrouw al jaren voordat jij er eventueel mee stopt hebt opgeleid en ingewerkt. Deel alles met ze en laat hen vooral deel hebben aan je successen. Zorg ervoor dat iedereen buiten de comfortzone mag komen en fouten kan maken. Fouten zijn vaak ook geweldige stimuli om de dingen anders te doen of te zien. Behalve In een ziekenhuis.

Dus investeer in je eerste volger, de mafkees die met je mee gaat dansen...

foto Unsplash: k-mitch-hodge


Don’t aim
for success

iff you want it;

just do what

you love

and believe in,

and it,

will come

naturally.

-David Frost


Samenwerken loont!

Geef zoveel mogelijk medewerkers de kansen om hun unieke competenties te ontdekken, te ontwikkelen en vooral ook te delen. Geloof daarna in jezelf en je plan, en vertrouw op je crew members.  Anders hadden ze niet eens opgesteld mogen worden in je team. Geef toe, vaak is het moeilijk anderen te vertrouwen en erin te geloven dat zij iets doen met dezelfde spirit als waarmee jij het zou doen.
Innovatie begint met het leiden van je team en met het werkelijk luisteren en uitdiepen van elke tip & dip. Waar het vandaan komt, maakt niet uit. Durf daar een risico in te nemen. Dus vanaf nu graag een beetje méér lef!

Vol gas naar wat doelen

Een doel is een droom met een deadline.

Tijd om de handen uit de mouw te steken. Focus op de korte termijn. Kort betekent een jaar. Wel handig als je weet wat je rollen zijn in het leven en in de organisatie.

Van alle rollen gaan we onze one year goals bepalen. Dit zijn haalbare projecten voor de komende 12 maanden. Ontwerp per kerngebied van je leven/ organisatie welke concrete doelstellingen je hebt. En ga je op zoek naar wat je de komende periode op die verschillende vlakken wilt realiseren, doen en bereiken.

 

De volgende vragen kunnen nuttige hulpmiddel zijn om voor jezelf concrete doelen te kunnen benoemen op de rol in je leven.

 

 

foto wfiqu-barbhuiya-bwOAixLG0uc-unsplash

👉Doelstellingsvragen

  1. Stel dat je naar een onbewoond eiland verbannen zou worden komen welke dingen die je nu doet, en dan niet meer zou kunnen doen, zou je het meest missen? Kun je aangeven Waarom juist die?
  2. Stel dat je het werk dat je nu doet nog maar één of twee jaar zou kunnen doen, bedenk dan wat je daarna zou willen doen. Wat is de reden dat je juist dat zou willen doen? En wat weerhoudt je ervan om dat nu al te doen?
  3. Stel dat jouw omgeving, iedereen over wie je spreekt, in positieve of in negatieve zin, jouw steeds zou kunnen horen. Hoe zou je dan over hen spreken? Wat zou er veranderen? En hoe zou je willen dat ze over jou zouden spreken?
  4. Stel dat je nog maar een paar jaar te leven zou hebben en een ontmoeting hebt met jouw ‘schepper’, wat zou je dan met hem bespreken over wat je na wilt  laten in deze wereld? En als zij zou antwoorden wat daarvoor de reden is, wat zou je dan antwoorden?

Redenen voor een ondernemerscoach?!

Een stagnerende of tegenvallende omzet

Je wilt ondernemen, maar je weet niet hoe te starten.

De situatie vraagt om keuzes maken, maar je loopt vast.

Je wilt uitbreiden of groeien, maar je weet niet hoe.

In je omgeving heb je niemand om mee te klankborden over je ideeën

De waan van de dag belemmert je (druk, druk, druk).

Je mist focus in je leven

Je piekert meer dan normaal

De balans werk/ privé is niet okay

Je hebt last van stress, vermoeidheid of andere klachten

Je vertelt anderen wat je graag wilt, maar je doet het niet 

Wat je van mij kunt verwachten?

 


Een ervaren business coach.

Het contact is 100% vertrouwelijk en discreet.

Formules & modellen waarmee je direct aan de slag kunt.

Een spiegel van jouw gedrag en keuzes.

Hulp bij het formuleren van jouw doelen.

Indien nodig een schop onder je kont.

Iemand die goed luistert en doorvraagt.

Bekend met zowel privé als zakelijke vraagstukken.

Flexibiliteit t.a.v. tijd, locatie en soort contact (evt. bellen/ Teams).

Bekend met fysieke klachten en bevorderen gezondheid.

Frisse ideeën en tips voor vernieuwing en innovatie.

 

Wanneer nodig een goede wandeling met hond Noa....in beweging blijven als ondernemer! 

 bron you tube: Joan Osborne, one of us, Cool to great René C.W. Boenders