· 

'Van een oud vrouwtje geweest'

Een vader zei tegen zijn dochter: “Je bent cum laude afgestudeerd, hier is een auto die ik jaren geleden heb gekocht.

 

Hij is nu een beetje ouder, maar voordat ik het je geef, breng het naar het centrum voor gebruikte auto's en vertel ze dat je hem wilt verkopen en kijk hoeveel ze je ervoor bieden.

 

De dochter ging naar de parkeerplaats voor gebruikte auto's, keerde terug naar haar vader en zei: "Ze boden me €1.000 aan omdat ze zeiden dat hij er behoorlijk versleten uitziet."

 

De vader zei: "Breng hem naar het pandjeshuis."  De dochter ging naar het pandjeshuis, keerde terug naar haar vader en zei: "Het pandjeshuis bood slechts € 100 omdat het een oude auto is."

 

De vader vroeg zijn dochter om nu naar een autoclub te gaan en hun de auto te laten zien.  De dochter nam toen de auto naar de club, keerde terug en vertelde haar vader: "Sommige mensen in de club boden er $ 100.000 voor omdat het een Holden Torana is en het is een iconische auto die door veel verzamelaars wordt gezocht"

 

Nu zei de vader dit tegen zijn dochter: "De juiste plek waardeert je op de juiste manier". Als je niet gewaardeerd wordt, wees dan niet boos, het betekent dat je op de verkeerde plek bent.  Degenen die uw waarde kennen, zijn degenen die u waarderen ...

 

Blijf nooit op een plek waar niemand uw waarde ziet.

 

Nooit!!

foto Unsplash: Bryn Young

Aandacht is King

Echte aandacht is essentieel. Juist nu. Zorg dat mensen doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, geef teams wat ze nodig hebben. Betrek hen bij je uitdagingen, laat ze meedenken en leg uit waarom beslissingen genomen worden.

 

 

Een open, stimulerende omgeving levert immers pas écht rendement op. Voor iedereen. Die aandacht moet iedereen overigens ook voor zichzelf hebben.

 

 

Hoe kan ik het beste uit mezelf halen en heb ik nog voldoende regie? En voor het team: wat betekenen mijn talenten voor het functioneren van mijn collega’s?

 

 

Maraja Zaric