· 

De kracht van geloven dat je jezelf kan verbeteren

Psychologieprofessor Carol Dweck zet in haar TED-talk uiteen dat het geloof dat iemand zichzelf kan verbeteren een bron van persoonlijke kracht is. Tijdens haar dertig jaar onderzoek heeft ze kunnen aantonen dat de mindset die jij voor jezelf kiest van grote invloed is op de manier waarop jij je leven leidt.

 

Deze denkwijze kan bepalen of je de persoon wordt die je wilt zijn. De op groei gerichte mindset vindt zijn oorsprong in het geloof dat hij zichzelf kan ontwikkelen door zich in te spannen. Geloof is de belangrijkste alchemist van de geest, zegt Napoleon Hill in Think and Grow Rich. Je denkwijze bepaalt wie je bent en wat je doet.

 

Alleen blijvende ontwikkeling en groei leiden tot succes en geluk. En je groeit door je comfortzone telkens iets te vergroten.

 

Je moet je eigen grenzen oprekken. Dat betekent dat je iets moet doen waarbij jij je niet comfortabel voelt. Sommige dingen doe je voor het eerst doet, kunnen vooraf ongemakkelijk voelen of je onzeker maken. Achteraf valt het meestal mee en hoe vaker je iets doet, hoe makkelijker het wordt.

 

foto Unsplash: Lopez-robin

De kracht van geloven dat je jezelf kan verbeteren

Bron ted talk: de kracht van geloven dat je jezelf kan verbeteren