· 

Je moet gewoon niet te diep nadenken. Dan klopt alles.

Bovenstaande uitspraak komt natuurlijk van mijn inspiratiebron Herman Finkers maar zet wel recht wat krom is!

 

'Wees sterker dan je excuses'

 

'In loondienst of toch achter klanten aanjagen? En dat laatste Ina ben ik toch wel zo moe! Al dat getrek en mensen hebben nooit geen tijd.'
Tja, waarde ondernemer, alles begint met 100% commitment. Hoe gecommitteerd ben jij aan je doel? Elke nieuwe maan maak ik voor mezelf 10 nieuwe doelen voor de nieuwe maanfase, noem het spiriwierie, wappie de flappie of gaatje in mijn hoofd. Het helpt mij om deze doelen te gaan najagen voor de komende maan(d) fase.

Mijn ervaring is dat he de grote doelen in je leven alleen bereikt wanneer je 100% gecommitteerd bent, en niet minder. Dus ook geen 99,9%, bijna 100 maar toch…

 

‘Most people who fail in their dreams, fail not from lach of ability,
but for lack of commitment.’

 

-Zig Ziglar

 

foto Unsplash, Bryan Mcgowan

Geen garantie voor succes

Hoe dan?! Nou eigenlijk draait het niet eerst om hoe doe je doe je dat nou?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is:

Ben ik bereid om er echt alles aan te doen om mijn doel te behalen?

Deze vraag beantwoorden met ja of nee is bepalend voor het slagen of niet slagen van je droom.

Of jij je doelen haalt, hangt af van meerdere factoren. En soms met een flinke bakkus geluk. De garantie voor succes krijg je nooit. Maar het meest belangrijk is je commitment.

Door bikkelen

  • Walt Disney kreeg meer dan 300 keer een afwijzing voor een lening om een fantasiepak voor kinderen te starten.

  • Kolonel Saunders heeft bij meer dan 500 restaurants ‘nee’ te horen gekregen op zijn heerlijke kruidenmix voor kip. Kentucky Fried Chicken is nu een miljardenbedrijf

  • De gebroederts Wright zijn tientallen keren neergestort en weer opgestaan met hun vliegtuig, voordat ze daadwerkelijk een vlucht konden maken.

  • Thomas Alfa Edison heeft meer dan 10.000 keer iets gemaakt wat geen lamp werd.

Allemaal hebben ze hun droom waargemaakt, omdat ze wilde leren van hun ‘fouten’, bereid waren er energie en geld in te steken en jawel, 100% gecommitteerd waren.

 

foto Unsplash, Marcus Spiske

En jij?!

Heb jij zin om te leren van tegenslagen? Ben je bereid om door te gaan, ook al zegt de hele vee stapel om je heen, stop nu maar?

Dus wees eerlijk naar jezelf. Als het antwoord ‘nee’ is, of je hebt een grote ‘Ja, maar…; is dat ook dikke prima. Het vergt ook moed om ergens ‘nee’ tegen te zeggen en het bespaart je gelijk enorm veel tijd, energie, geld en frustratie.

Maar als je gaat springen, doe het dan met hart en ziel!


De juiste mensen om je heen!

Sluit je aan bij degenen die experimenterend, risico’s nemen, vallen, schaafwonden en blauwe plekken oplopen,  en opnieuw risico’s nemen. Mijd mensen die waarheden verkondigen, anderen bekritiseren die niet denken zoals zij, nooit een stap zetten zonder er zeker van te zijn dat die hun het respect van de anderen oplevert, en die liever zekerheden hebben dan twijfels.

Sluit je aan bij degenen die zich blootgeven en niet bang zijn gekwetst te worden: zij begrijpen dat mensen alleen maar betere mensen kunnen worden wanneer ze kijken naar wat hun naasten doen, niet om die te beoordelen, maar om hen te bewonderen vanwege hun toewijding en moed.

 

Onderneem het!