· 

Wat kan er wel?!!!

Zo, op dit schrijven net weer in de verlening van de Lock down (wo. 3-2-21) Ik merk deze week dat de lontjes wat korter zijn en dat de 2 laatste ondernemers vastzitten in het: 

Moeilijk-gedoe-geentijd-geen zin-hoe dan-komt nog-doe ik later – modus hangen.

Het ligt vooral aan de hele andere wereld, maar ja, JIJ moet toch zelf dat verschil gaan maken.

 

Er zijn genoeg mensen die haast geschikt zijn voor een leidinggevende functie, maar die één best handige eigenschap missen: de bekwaamheid om de dingen te doen. Elke grote taak, waar dan ook, in welke organisatie verreist dat iemand die doet.

Ondernemers op zoek naar DE kandidaat stellen zich altijd de vraag. 

 

Zal hij of zij het gaan doen? Komt ie uit eigen beweging in actie of ist zo’n mooi weer fietser. De gebakken lucht verkoper?

Elk idee dat wordt uitgevoerd is 100% beter dan een schitterend idee waar niets aan gedaan wordt. Er alleen maar over denken heeft nooit resultaat. Denk ik dan hé?!

Foto Unsplash Philip Mroz

Succes: geschikt, ongeschikt

Mocht je de boel eens gaan verdelen dan zijn er 2 soorten mensen. 

De eerste groep die succesvol zijn, zij zijn actief. De tweede groep is die die van de middelmatigen die geen succes hebben; zij zijn passieve. De actieven zijn de doeners.

 

A doet, B zal gaan doen maar doet niet. 

Al heeft B er vast al vaak over nagedacht…

 

Heb je de potentie om de problemen aan te pakken en op te lossen als zij zich voordoen. Tuurlijk kan je blijven wachten, maar dan gaat het nooit perfect worden, mits je gaat voor een wachtend leven.

Ga je voor optie A: ACTIE

 

Dan ga je vooral veel ontdekken, het mag, je gaat en in de 2e plaats ga je voor meer zelfvertrouwen, dat je later in je werk/ onderneming weer van pas gaat komen. Wist jij veel toen je eraan begon, je bent weer een paar stappen verder. Het stilzitten bij de bushalte had je alleen maar een natte en koude kont opgeleverd.


Wacht niet op volmaakte omstandigheden

1. Verwacht stormbanen en moeilijkheden in de toekomst. Alles wat je onderneemt brengt risico’s, moeilijkheden en gedoe met zich mee. Maar in het geheel geen risico’s lopen is onmogelijk.

2. Pak de moeilijkheden aan als zij zich voordoen

 

Doe iets met je ideeën, ideeën zijn belangrijk. Wij moeten ideeën hebben om iets te scheppen of te verbeteren. Wie geen ideeën heeft, zal nooit succes hebben.

 

Elk idee dat niet ten uitvoer is gebracht, veroorzaakt psychische spanning. Elk idee dat tot actie heeft geleid, geeft een geweldige voldoening. Dus heb je een goed idee, doe er dan wat mee!

Maak dus van actie gebruik om angst te verdrijven en zelfvertrouwen te winnen.

 

Ben je bang iemand te bezoeken of op te bellen? Doe het dan en je angst verdwijnt. Paniek-vogel gedrag voor niks…

Vol gas gaan in je hoofd door te doen!

Je moet ertoe geïnspireerd worden. Je moet er door je geest toe worden gedreven. 

3x per week = 1 boek per jaar

Ik dwing mijn geest, want ik moet mij bij het aanleveren van mijn kopij aan bepaalde termijnen houden. 3x per week een blog schrijven is na een jaar een boek met 150 stukjes Ina. 

 

De meeste goede ideeën krijg ik als ik eenvoudig begin te werken.

Begin gewoon!

 

De grootste moeilijkheden in het leven erin bestaat, in een koude kamer uit een warm bed komen.

 

De mensen die in deze wereld de dingen doen, wachten niet tot hun geest hen daartoe drijft, maar drijven hun geest ertoe. Als je tot deze doeners wilt behoren, mag je de volgende 2 oefeningen vastpakken:

 

1. Leer mechanisch te werk te gaan bij het verrichten van eenvoudige, maar onprettige karweitjes. Denk dus niet aan de onplezierige kanten van zo’n werkje, maar duik er middenin, zonder aarzelen en zonder overpeinzing. Doe vandaag een klus waar je al te lang tegenop ziet, maar doe het!

 

2.Leer mechanisch te werk te gaan bij het bedenken van ideeën en het uitwerken van plannen, het oplossen van problemen en andere dingen waarbij je geest op volle toeren moet werken. Breng je geest in de juiste stemming. Gebruik potlood en papier. Wanneer je namelijk een gedachte op papier zet, wordt je volle aandacht automatisch op gericht, want je verstand kan niet je hand bepaalde gedachten laten opschrijven en tegelijk een andere gedachte bedenken. Bovendien grift zich iets wat je opschrijft, beter in je geheugen dan wat je niet zwart op wit zet.

DENK NU!

Ik begin er nu aan, meteen

 

Doe het nu, want nu voorspelt succes; later of weleens voorspelt mislukking. Want de tijd om in actie te komen is nu, meteen. Er valt door uitstel niets te winnen

 

Wat wij in ons bedrijf meer dan nodig hebben, dan wat ook, aldus de directeur van een apparatenfabriek tot zijn vertegenwoordigers, ‘zijn mensen die gezonde ideeën hebben en deze weten door te drukken. Onze toekomst hangt af van de mensen met initiatief.

 

Initiatief is een speciaal soort actie. Het is iets waardevols, doen, zonder daar opdracht voor te hebben gekregen.

Hier zijn 2 manieren om je initiatief tot ontwikkeling te brengen:

 

1. Begin een kruistocht. Ziet je iets waarvan je meent dat het gedaan zou moeten worden, begin er dan zelf mee en meteen

2. Meldt je als vrijwilliger voor allerlei soort vredelievende ondernemingen. Wie aan de kant blijft staan, wordt nooit een leider. leiders gaan voorop, zij zijn de actiefste.


Zo kom je tot actie!

  1. Behoor tot de actieven, niet tot de passieve. Wees iemand die de dingen doet
  2. Wacht niet tot de omstandigheden volmaakt zijn, verwacht een stormbaan aan hindernissen  en moeilijkheden en pas als die zich voordoen, niet eerder.
  3. Bedenk dat ideeën alleen geen succes hebben, ze hebben slechts waarde als je ze verwerkelijkt
  4. Maak van je actie gebruik om angst te verdrijven en zelfvertrouwen te winnen
  5. Start je geestelijke motor, breng je geest in beweging
  6. Nu brengt succes
  7. Besteed de energie die anderen besteden aan het vinden van uitvluchten om actie uit te stellen, aan die actie zelf
  8. Neem het initiatief, begin een kruistocht, wees een vrijwilliger, toon dat je het in je mars hebt door te doen!

foto Unsplash Ktarzyna Kos