· 

Zit ik er nog in?

Dat hele gedoe met Corona, het even op de bank moeten liggen omdat de vierkante ogen wat uit de pas gaan lopen met de rest van je gezicht.

Hoe zorg je als leidinggevende van een team dat je in verbinding blijft staan. Nu met mijn hond kom ik er wel achter. Alles wat je aandacht geeft groeit.
Ooit gekocht in mijn studietijd. Maar wat komt het nu goed van pas.

Wat werkt er bij het gezond maken van de communicatie tussen manager en medewerker?

Transparant managen is daarbij het sleutelwoord. Maar wat nou als ze in een Teams vergadering een app groep explodeert met zucht/ steun en smileys. Jij als leidinggevende denkt dat ze ‘aanwezig’ zijn in dit Teams overleg. Ze zitten vooral in hun eigen app overleg. Transparant te zijn met z'n allen.....

Unsplash: Annie Spratt

Hoe blijf je jezelf en het team ontwikkelen?

Net als bij Noa gaat het soms om de bijbehorende gedragsverandering en dat vergt een holistische aanpak. Op basis van wetenschappelijk onderzoekt onderkent Dare! vijf factoren die gezamenlijk leiden tot gewenste gedragsverandering en resultaten.


Visie & strategie

Wat is het inspirerende doel waar we voor gaan? Hoe meten we de voortgang? Voor welke strategieën kiezen we/ Tot welke acties gaat dit leiden?

 

Gewenst gedrag

Welke talenten en competenties zijn noodzakelijk voor het succesvol uitvoeren van de visie & strategie?

 

Omgeving

Word ik door mijn manager, collega's klanten en werkprocessen verleid tot het gewenste gedrag? Wordt het gewenste gedrag (sociaal) beloond? En het ongewenste gedrag niet?

 

Competenties

Word ik ondersteund om het gewenste gedrag succesvol in de praktijk te brengen? Wordt hierbij gebruik gemaakt van mijn persoonlijke talenten?

 

Talenten

Over welke talenten beschikt onze organisatie al? In hoeverre worden deze talenten in lijn gezet tot de visie & strategie? Hoe zorgen we voor een talentgerichte in- en doorstroom van onze medewerkers? 

 

 

Benieuwd hoe de aanpak eruit ziet voor jouw vraagstuk? Stuur je vraagstuk naar info@darebeweegt.nl en je ontvangt binnen 24 uur een eerste reactie.

Teambuilding

Met TMA voor Teams krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren, competenties, talenten en pijnpunten van het team.


TMA voor Teams is positief en niet veroordelend.