· 

Van non tot rebel!

Je zal haar maar in je team hebben zitten. Een bloedmooie meid, maatje 36-38, fris koppie, mooie velgen, sterk van buiten en gaat het conflict wat uit de weg.

Toeval dat ik afgelopen week 5 van deze bloedmooie teamgenoten mag ontmoeten in de coaching.

Ze zitten niet bij elkaar in het team maar wat zijn ze mooi en hebben ze veel overeenkomsten.

Ze zijn ook wat in de war.

 

foto Unsplash: Laura Chopuettekan

In de baan of in de vrije val gaan ondernemen?

'Het zoeken, wat wil ik nou, hoe werkt dat ondernemen dan, wat moet ik doen. Ina, ik zit mezelf soms zo in de weg.'

Die meiden mag ik helpen in hun loopbaan/ ondernemers vraagstuk. Wat maakt dat je zo’n detail junkie bent in het grafisch gebied. Een bruisende ondernemer in champagne die aan me verkondigt. 'Ina, ik heb niet eens een druif.' Heb hier smakelijk om gelachen maar ga dan op zoek naar die druif, DRUIF!

Ze zitten nu vast in een baan, nemen hier genoegen mee maar het knaagt, voelt niet goed, er is toch meer?! Hoe moet ik dat dan doen?

Bij één dame zag ik op haar Instagram foto een boek op tafel liggen van Coco Chanel. Zo zonder druif, vraag jezelf eens af. What would Coco do?! Het levert een foto van een moodboard op en ik wens wat inspiratie die gaat doorwerken.

Het verhaal van Coco Chanel (modeontwerper)

Midden in Frankrijk stond een klooster. Daar woonden nonnen die witte en zwarte gewaden droegen, maar er woonde ook een meisje. Ze heette Gabrielle Chanel.

 

In het klooster leerden meisjes naaien, maar ze hadden maar weinig kleuren om uit te kiezen. Ze gebruikten dezelfde stoffen als de nonnen, dus al hun poppen droegen ook zwarte of witte jurken!

 

Toen Gabrielle groot was, werkte ze overdag als naaister en ’s avonds als zangeres in een bar. De soldaten voor wie ze zong noemden haar Coco en die bijnaam zou ze haar hele leven houden. 

Coco droomde van een eigen winkel in Parijs. Op een dag leende een rijke vriend haar genoeg geld om haar droom waar te maken.

 

Coco’s kleren zagen er fantastisch uit, zelfs als ze van doodgewone stof waren. ‘Waar heeft u die jurk gekocht?’ vroegen de chique Parijse dames. ‘Zelfgemaakt,’ antwoordde ze dan. ‘Kom maar naar mijn winkel, dan maak ik er ook een voor u.’

 

De zaken gingen goed en Coco kon haar vriend als snel terugbetalen. Haar succesvolste, klassieke ontwerp was een eenvoudig zwart jurkje. De kleur die altijd in verband werd gebracht met een begrafenis, wist ze om te toveren tot de ideale kleding voor een elegant avondje uit. 

Het model van veel kleding die we nu dragen, is sterk beïnvloed door Coco Chanel, de ontwerper die haar leven begon met het maken van poppenkleding van de restjes van nonnengewaden

 

"Aan alle rebelse meisjes ter wereld”:

Volg je hart

Gebruik je hoofd

Doe je bovenste best

En als je valt:

Gewoon weer opstaan!

 

En beste leidinggevende of ondernemer, mocht dit talent in je team zitten, neem ze serieus. Ze zijn best krachtig maar enorm kwetsbaar omdat ze niet voor zichzelf gaan staan. Loyaal aan het systeem, de opdracht, het team of de organisatie. Maar minder loyaal aan zichzelf, zijn wat moe en vinden het ergens al normaal dat ze hartkloppingen hebben, een burn-out ligt op de loer. Toppers onder de 30 jaar. Help ze beter worden ook al lijken ze niet ziek.

En laat ze gaan als het tijd is maar wees er ook wat zuinig op! Wat zijn de wensen achter het stoere uiterlijk?!

Het leven is te kort om klein te blijven!!

Bron: 

Verhalen voor het slapen gaan, rebelse meisjes 

FRED! Horsepower.. Er zit een paard in de auto!, Sam van Dalen, pracht ondernemer & inspirator!