· 

Een lot uit de loterij!

Want meedoen is belangrijker dan winnen, toch?

COACHTALENT VAN HET JAAR: WAT EEEN LEF!

Daar zit ik dan met mijn goede gedrag. Het kaf van het koren, gestart met 70.000 andere coachgiganten die ook konden meedoen aan de van verkiezing ‘coachtalent van het jaar’!

Kek filmpje gemaakt en nog blozend aan het nagenieten van de feedback van enkele coachees. 

Trots. Dat ik het LEF!! had om deze stap te zetten. Niet alleen om mee te doen aan de verkiezing, maar ook omdat ik een paar jaar geleden met Dare! durfde te beginnen.

Ome Tom Peters heeft zo’n prachtig antwoord gegeven op de vraag: Hoe kun je het succes van technologiebedrijven als Facebook en Apple verklaren?’ Zijn antwoord is er één waar je nog even op mag nakauwen op deze maandagavond.


‘Er zijn drie momenten waarop mensen een bedrijf kunnen starten. Te vroeg, te laat of precies op tijd. Dat laatste is puur geluk en niets anders. En daarnaast gaat het gewoon om massa. Degene die domweg meer probeert als ondernemer, heeft meer kans om een keer geluk te hebben.*


Geluk en Lef!

En dat is de kern van mijn organisatie. Want dat laat ik mensen graag zien: hoe je door een stukje LEF!! je leven een stuk aangenamer, interessanter en écht van jou kunt maken. Dat maakt jou én de mensen om je heen sterker. Of je nu aan het roer van een grote organisatie staat, een team leidt, werknemer of zelfstandige bent. Door persoonlijk leiderschap te ontwikkelen, zoals dat in coach-jargon heet, inspireer en motiveer je niet alleen anderen, maar vooral jezelf! En dat LEF!! gun ik iedereen! 

 

Helaas, ik ben niet door naar de volgende ronde van het coachtalent van het jaar. Ik gun alle finalisten een prachtige kans om er een succes van te maken.

 

Voor mij is de troostprijs dat ik een stuk wijzer ben geworden. Met mijn filmpje kom ik energiek en vol vuur over, tja, ik kan wat sturend zijn in coaching. Maar dat noem ik liever provocatief om jou en je organisatie meer in beweging te krijgen. Op naar winstgevende omzet, met als mogelijke bijvangst nieuwe inzichten, ideeën, kansen of contacten.
Ome Tom zegt hierover dat op je gezicht gaan iets is waar je trots op moet zijn. Je moet niet jaren, maanden of weken werken aan een plan. Je moet iets bedenken en het meteen uitproberen. Kijken of
 het wat wordt. Zo niet, dan doe je iets anders. Er zijn genoeg loten te koop!

 

 

 

Een lot uit de loterij.

Geïnspireerd door het boek: Think and Grow Ritch, een seminar en nog wat flarden van 'The Secre' besluit ik de gok te wagen. Onder de noemer de wet van de aantrekkingskracht, zie, voel en geloof dat het naar je toe komt. Eigenlijk niks voor een tukker, de nuchterheid zelve, lopend door een weiland en bij een koe tot de conclusie komen: “KWW”, kieken wat et wot! Koe en deze gedachte even in de wei geparkeerd.

 

Ik heb deze week 10.000,- gewonnen! Alleen nog eerst even een lot kopen, zoekende naar zen bij de kassa. Wat is m'n nummer, wat is m’n nummer, geef mij mijn nummer? Ik voel een klopgeest dichtbij die influistert, 9! Dat wordt em dan, mijn lot, zacht glijdt ie in een envelopje, doe maar geen strikje. Mijn leven is al een feestje als ik zelf de slingers blijf ophangen. Dan de visualisatie, wat ga ik met het geld doen? Van delen wordt je rijk dus besloten om 5 x 10% te delen, 2 goede doelen, een toneelgenootje met pech, m'n ouders en muizenheld Sander.

 

Met de andere 50% ga ik aan de slag met mijn boek. Pa was blij, 1000.- was handig voor z'n vakantie, ie bint ja zo 100,- kwiet per dag muj wetn... En dan, visualisatie! De wet van de aantrekking’s kracht. 

Champagne koud zetten en me emotioneel voorbereiden, zaterdag mag ik naar den haag. Wedstrijd ADO/ Twente kijken, in een vak ADO-supporters met Twente hart. Top, haal dan gelijk het geld op, ik zeg visualisatie en geen toeval dat ik in Den Haag bij de staatsloterij het grote geld kan ophalen komend weekend.

 

Kwam ineens overal een 9 tegen, nooit op m'n rapport gezien maar nu overal! Toeval?  M'n leeftijd, m'n huisnummer, sleutel, kassabonnen, negerzoenen. In da pocket!

 

De woensdag  'vibe' het hangt in de lucht, geen rood stoplicht, geen diarree, een vers sneetje brood met pindakaas. Alles zit mee. En dan de avond in, op weg naar de trekking, iets spanning want ja, je wint natuurlijk niet elke dag zo'n kek bedrag. Eerst nog een vergadering, de terugweg van tukkerland naar Harderwijk, niet gaan versnellen, heeft geen zin, je hebt toch al gewonnen. Plof op het rode bankje en dan, mijn moment!


Open mijn computer en check m'n lot, rammel, roffel,  roem. De spanning is om te snijden.....

Yes, ongelofelijk maar waar, ik heb gewonnen, het werkt.

Focus op het positieve, trek je lot naar je toe, het kan, hoe onvoorstelbaar!

Alleen, het is iets minder geworden, dat wel. € 7,50 gewonnen, toch ergens ook leuk? Kan 5 mensen blij maken met € 0,75 of zoals collega aangeeft, toch een pakje melk.

 

Geluk zit hem niet in het geld, voornamelijk in het delen met de ander, plezier maken, geld in gedachten uitgeven. En soms een feestje vieren zonder reden. Dus die fles champagne mag open. Bruisend een Nieuwjaar tegemoet 

 

En voor volgende maand ga ik gewoon iets nieuws verzinnen om te "over"winnen.

 

De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles.

Maar zij maken van alles het beste. 

-Tat Svam Asi  

Dit verhaal komt uit mijn boek LEF! 2017

Be brave!

*bron Jos Burgers, wacht niet op de wind, ga roeien