· 

Opstaan en weer doorgaan

Cake op de week:

Zo, week 36 was toch wel weer een boeiende week. Dat het allemaal past in één week😉

 

Enorm veel coachgesprekken door het GRATIS ontwikkeladvies, mooi om te ervaren hoe er levensverhalen en dromen worden gedeeld. Op zoek naar kansen en dan vooral het geloof in je eigen kunnen. Durf je nog groot te denken?!

 

De kwetsbaarheid van de mensen aan de andere kant van de tafel. Een jonge meid, 26 jaar die wil gaan ondernemen maar dat spannend vindt. Introverte directieleden die een jong technisch team aansturen terwijl ze beter zijn met techniek. Of zoals de neurowetenschapper Antonio Damasio ons voorhoudt: ‘We zijn geen denkende machines. We zijn voelende machines die denken.’

 

Al zou het voor de mannen zoveel makkelijker zijn om een feedback sessie in Excel te zetten en zo door te spreken met het team. Gelukkig mag ik ze in deze ondersteunen met wat humor en een toegankelijke benadering van teamontwikkeling. Ik begrijp weer niks van techniek, samenwerken 2.0!


Moedige leiders die vanuit hun waarden leven, zwijgen nooit over lastige zaken

‘Jongedame, Jongedame!’ roept de kassaman me vriendelijk maar met een iet wat corrigerende toon me toe. Ik kijk hem aan, blij verrast. ‘Goh, je noemt me nog jongedame, dank je.

Hij kijkt me wat verwart aan, loenst langs me heen en roept nogmaals: ‘jongedame’ tegen een jong stel wat met één boodschappenwagen de 'Hallo Jumbo' wil binnen stappen. Ik keer terug naar mijn boodschappen en pak ze in mijn tas. ‘Of ik nog zegels wil’: vraagt ie met een andere stem.

 

Nee joh, ben heerlijk van slag, dacht dat je mij als jongedame zag staan! Nee hoor, maar u ziet er goed uit hoor’ #Bam, knul van 21 jaar, dat doe je goed, ‘Service voor met een glimlach’ De volgende dame in de rij kijkt me smakelijk lachend aan en zegt: ‘Wat ben je toch een heerlijk mens’.

Als je ‘AAN’ staat in het leven dan is er zoveel meer te ontdekken en te ervaren.

 

Maar wat als je nou in een THE BIG SNOOZE zit?

 

 

Een tijdje al zonder werk en hoe kom ik met ‘ze’ om tafel, je team werkt niet productief of jij zelf twijfelt over je eigen functioneren? Blijf je zitten en druk je nogmaals op snooze?

 

Of laat je je elke dag een half uur eerder wekken met een Wake up light en wat zingende vogels. Klaar voor de dag!  Heb zelf zo’n fantastische wekker en ga elke avond met deze lamp en een zonsondergang naar bed, wissel wat met de geluiden en ben eruit dat ‘soft rain’ wel het beste geluid is om bij in slaap te vallen.

 

Heb één avond het geprobeerd met ‘Summer lake’ had alleen geen kwakende kikkers verwacht. Vriend lief zat op het toilet en liet ook wat brullende kikkers afspelen, zijn manier om me vaag te verleiden😉

If you snooze you loose!

De grote sluimerstand zal er van alles aan doen om jou tegen te houden zodat je niet verandert of groeit, helemaal als je probeert om de identiteit die jij en iedereen om je heen kent als ‘jij’ probeert uit te wissen.

 

Iemand anders willen zijn is een verspilling van de persoon die je bent!

-Kurt Cobain – hij behoeft geen nadere introductie, toch?


En ja, het is rete spannend om een keuze te maken. Durf je te stoppen met je eigen onderneming omdat je niet meer met je passie bezig bent maar met het leidinggeven aan een team. Neem je ontslag omdat je voelt dat de waarden van deze organisatie over je eigen grenzen gaan als je het in de praktijk ervaart, de letters op de website zeggen nl. net wat anders. Dit durf je niet te uiten, dan maar zelf ontslag nemen.

Als je de grote sprong in het duister neemt, wordt het leven vaak eerst shit, voordat de zon weer gaat schijnen. Mijn Wake up light omschrijft deze zonsopkomst als ‘Caribean Red’. 

 

Dus vandaag 6 september 2020, nog 116 dagen voor de boeg. I know, het was een heftig jaar, maar wat ga je met deze aankomende dagen van dit jaar?

 

Ga je ondernemen, of blijf je stil zitten als je wordt geschoren?

Opstaan, leren, vergeten, doorgaan

Tuurlijk mag je teleurgesteld zijn een pislink op ome Fred die wat gaat trouwen, al blijft hij ook maar een mens. Maar als je nu opgeeft vanwege tegenslag, dan ga je in de toekomst ook niks leren van tegenslagen. Je kan er je voordeel mee doen. Ontdek de les die er in je tegenslag zit, leer hem, vergeet de tegenslag en ga door!

Het verschil tussen succes en mislukking ligt in het verschil tussen een positieve en een negatieve houding tegenover tegenslag, gedoe, ontmoediging en teleurstelling.

 

Da’s makkelijk, HOE dan?


Hier 5 tips, doe er je voordeel mee:

  1. Bestudeer je tegenslag zodat je er iets van leert, ga door en win de volgende keer
  2. Het lef om zelfkritiek te leveren, wel opbouwend als we dan toch bezig zijn. Zoek naar je fouten en zwakke plekken en verbeter die.
  3. Spreek en denk niet over ‘pech’. Neem ze onder de loep en ga na waar de fout precies zat.
  4. Iets met volharding en testpanel zijn. Hou je einddoel voor ogen maar knal niet tegen een muur. Probeer iets nieuws, experimenteer
  5. En weet dat elke situatie een positieve kant heeft, vind die. Wat dat maakt weer een einde aan ontmoediging of de knuppel ergens ingooien. Zitten die hoenders in het hok ook niet op te wachten😉

Bron:
you tube How great I am, Tony Robbins

unsplash sonia nadales/ nick nice