· 

Moed versus van Blaaskaak-Hoven

👷‍♀‍🎇🎭Hij ramt gewoon alle energie van tafel.' Voor me zit een mooi, vrijgevochten mens, nu helaas ingepakt in te veel kaders.

Werkzaam in de reisbranche, die nu onder vuur ligt. Hij heeft nog wilde plannen en commerciële ideeën alleen vindt de commercieel directeur het maar niks. Daar zit Mark dan met z’n plannen: ‘Laat maar’ schiet er door zijn hoofd. Hij zwijgt en weer verdwijnt er een leuk idee samen met de koffievlekken van tafel. 'Wat maakt dat je dan niks meer zegt? Je kan het toch weer op de agenda zetten, dit keer met een onderbouwing?' Flap ik eruit voor ik er erg in heb. 'Actie in de taxi!’ 

Mark kijkt op: ‘Goh, dat kan maar vaak ontbreekt het me dan aan energie als meneer van Blaaskaak-Hoven (de commercieel directeur) zijn mening geeft’

Mark laat ik in zijn ‘chaos’ landen😉


Het blijven gekke tijden maar ook tijden voor innovatieve ideeën. Durf je nu je kwetsbaarheid te laten zien en hoe kan dat weer in je voordeel uitpakken? Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen.

Ga in deze online wereld de moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg. Blijf contact houden en daar heb je moed voor nodig, nu meer dan ooit. 


'Uiteindelijk draait alles om mensen!'

Fijn hoor, al dat nieuwe leren, Webinars volgen, in break-out sessies gaan. Ben vast naïef maar zeker zoom moe aan het worden. Heb ze graag om me heen, al die kleurrijke, gekke irritante mensen.

 

O, maar Ina, bij jou gaat het allemaal zo makkelijk! Yeah right denk ik dan, 'tis behoorlijk hard werken en wat daadkrachtig blijven, vooral naar jezelf.

 

foto Unsplash edu lauton ty


Het is niet de criticus die ertoe doet: niet degene die ons erop wijst waarom de sterkste man struikelt, of wat de man van de daad beter had kunnen doen.

De eer komt toe aan de man die daadwerkelijk in de arena staat, wiens gezicht besmeurd is met stof, zweet en bloed; die zich kranig weert; die fouten maakt, die keer op keer tekortschiet…die, als het meezit, uiteindelijk de triomf van een grootse prestatie kent, en als het tegenzit en hij faalt, in elk geval faalt terwijl hij de grote moed heeft getoond.


Het beschrijft treffend hoe ik me voelde en sterkte me in mijn voornemen om er helemaal voor te gaan en het niet op te geven. Dit citaat kom ik tegen in een lastige periode in mijn carrière. Midden in Corona doorgaan met de NOBCO-certificering.

De moed om je kwetsbaar op te stellen gaat niet over winnen of verliezen, maar over zo moedig zijn dat je je laat zien als je de uitkomst niet kunt voorspellen of onder controle hebt.

 

Het overdenken, herschrijven van de stukken. Poetsen aan mijn CV, had er graag andere dingen in zien staan maar hé, dit ben ik nu. Dit maakt waar ik nu sta. Vloeken, zuchten, 1.5 jaar hard werken, een kritische mentor, huilen, het delen met intervisiegenoten en ook in een EIA burn-out belanden. Er zo geen zin meer in hebben maar het is binnen.


De woorden van de assessor dwarrelen nog wat na in mijn hoofd….

IM (Ina voor intimi😉) heeft zich in dit portfolio laten zien als een coach die weet waar ze het over heeft, weet waarom ze doet wat ze doet, in staat is tot een gestructureerde aanpak, en toch ‘dat gekke mens’ kan blijven.

Assessor wenst haar veel succes bij haar verdere ontwikkeling. Ik feliciteer IM van harte met dit resultaat en wenst haar veel succes in de toekomst.

 

En ik heb geleerd dat je niet moedig kunt zijn zonder te sparren met kwetsbaarheid en onderweg een rebel blijven!

Foto Unsplash: Thomas Martinsen


Wat is dat toch lastig. Kwetsbaar mogen zijn is vaak de grootste belemmering voor alles wat we in ons leven willen.

Wat zijn nou de tien gedragingen en cultuurproblemen opgesomd door leidinggevende die zeiden dat ze in de organisaties over de hele wereld in de weg staan. 

1. Lastige gesprekken

2. Managen van verkeerde zaken

3. Afnemend vertrouwen

4. Angsthazen

5. Pamper gedrag

6. Por en prikgedrag

7. Je mening voor je houden

8. Verkeerd oplossen

9. Het hangt leuk aan de muur (kernwaarden enzo;-)

10. Perfectionist met angst om te groeien

 

En jij? Durf jij je kwetsbaar op te stellen, eerlijk te kijken naar jezelf en er dan vol voor gaan?

 

Het leven is te kort om klein te blijven!!


Foto citroen, unsplash lauren mancke