· 

Het leven is te kort om klein te blijven

💥🚀🚗 Ben je eindelijk een zeepaardje, de Bargibanti Pygmy voor intimi, en dan ga je helemaal op in je omgeving. Meer dan knap van mijn schoonvader dat hij dit exemplaar weet te vangen op beeld😉 want ze zijn nogal schrikkerig.

En toch zie ik veel mensen om me heen druk bezig met zich aan te passen aan de omgeving. Ooit een mooie dame in coaching gehad die haar kleding stijl moest aanpassen aan de ongeschreven kantoor regels.
Een kleurrijk mens ging in een grijs broekpak.

Wees altijd een eerste klas versie van jezelf, in plaats van een tweedeklasversie van een ander.

Anders komen er wel heel van Bargibanti’s bij de koffiemachine aanzwemmen.

Foto Rein Hermens

Zonde!

Gaat het dan om weerbaar werken of authentiek jezelf mogen zijn?!

Pak snel even een pen en wat papier, old school wat streepjes zetten, niks mis mee😉

Dan krijg je een eerste indruk van je wendbaarheid. Maak het op gevoel. Wees eerlijk want je hoeft geen goede indruk te maken. Je krijgt toch wel een lolly als je mij je uitkomsten doorgeeft.

Geef met een cijfer van 1 tot 5 aan in hoeverre je jezelf kunt vinden in de uitspraak. Een 1 betekent dat je jezelf nauwelijks kunt vinden in de uitspraak, een 3 is neutraal, een 5 betekent dat je jezelf sterk herkent in de uitspraak. Tel je scores op.


Stellingen

 1. Mijn financiële buffer is voldoende om onverwachte tegenspoed het hoofd te bieden.
 2. Mijn netwerk is prima in orde voor een volgende stap op de arbeidsmarkt.
 3. Mijn voedings- en bewegingspatroon is gezond en gebalanceerd.
 4. Ik heb voldoende slaap per nacht en herstelmomenten gedurende de dag
 5. Ik blijf mijzelf voldoende (bij) scholen in mijn vakgebied
 6. Ik voldoe aan de huidige en toekomstige competenties die mijn werk van mij vragen
 7. Ik heb overtuigingen en denkpatronen die mij stimuleren in mijn werk
 8. Ik heb een positieve mindset en zelfvertrouwen
 9. Ik kan me goed aanpassen aan nieuwe situaties
 10. Ik ben leergierig en heb lerend vermogen
 11. Ik ben Mindful: ik kan me goed ontspannen en omgaan met druk en stress
 12. Ik haal voldoende geluk, zingeving en voldoening uit mijn werk

En dan de feiten:

Hieronder vind je wat deze score over jou zegt.

Score 12-24: je scoort vrij laag. Lees de items nog eens door en kies er eentje waarmee je aan de slag wilt. Ga zo door totdat je op alle punten tevreden bent.

Score 24-48: je scoort niet hoog en niet laag. Kijk op welke punten je neutraal scoort en verbeter die tot je helemaal tevreden bent.

Score 48-60: je scoort vrij hoog. De uitdaging is dit vast te houden. Check jezelf regelmatig op deze items.

 

Behoefte aan een lolly of sticker, laat je gegevens even achter en iet giet oan!


Zoek uitdagingen!!

 

Leg de lat hoog

Probeer nieuwe dingen

Waag altijd een poging

Zoek uitdagingen


Iedereen moet zich ergens op richten. Je kunt het een uitdaging noemen, of een doel. In elk geval definieert het ons mens-zijn. Juist door de uitdagingen zijn we van holbewoners geëvolueerd tot ambitieuze ruimtevaarders.

Als je jezelf uitdaagt, groei je. Je leven zal veranderen. Je kijk op het leven wordt positiever. Het is niet altijd gemakkelijk je doelen te bereiken, maar er is nog geen reden ermee op te houden. Je mag juist tegen jezelf zeggen: ‘Ik kan het. Ik blijf het proberen totdat ik win.’

Wat mij betreft zijn er twee soorten uitdagingen. De eerste is om thuis en op het werk altijd mijn beste beentje voor te zetten. De ander houdt in dat je het avontuur zoekt. Ik probeer beide te verwezenlijken. Ik probeer mijn grenzen te zoeken. Ik ben gedreven en ben dol op uitdagingen om naar nieuwe dingen en nieuwe ideeën op zoek te gaan.


Soms win je, soms verlies je. Wees blij als je wint. Heb geen spijt als je verliest. Kijk nooit achterom. Ik weet dat je het verleden niet kunt veranderen, maar ik probeer ervan te leren. We kunnen niet allemaal grote luchtvaartmaatschappijen of een land leiden.

 

 

Velen van ons hebben bescheidener doelen. Maar wat je droom ook is, jaag die na.

Pas altijd goed op als de risico’s te ongewis of onvoorspelbaar zijn-zoals gokken op onbekende factoren of afhankelijk zijn van kruis of munt-, maar vergeet nooit dat als je voor een veilig leven kiest, je nooit zult weten hoe het voelt om te winnen.


Wil jij je richting geven aan je zoektocht en samen met een coach in een aantal GRATIS ontwikkelsessies stappen maken? Laat dan je gegevens achter, we nemen dan contact met je op zodat je deze zomer al je eerste coaching gesprek kunt inplannen. 

We plannen in overleg onze sessies (ergens tussen half augustus en eind maart dus ook als het nu nog niet het juiste moment is, kun je toch aanvragen!). 💥🚀🚗...........

 

Is dit iets voor jou? Stuur me dan een berichtje. Is dit iets voor iemand die je kent? Doorsturen mag of ik bel ze graag!Bron:. Foto Bargibanta/ zeepaardje Rein Hermens,  Unsplash Scott Webb (Cactus), Mattthew T Radar (slak)

Quickscan Wendbaar werken, V.Steijger