· 

Doelen en Drop

Daar staat ie dan, in een vage overal op het podium, geel shirt wat mat afsteekt eronder. Een snor, geen Johan Derksen waar beestjes in kunnen zitten. Maar nog ergen, zo’n niets zeggende gevulde snor met hoop.

Mijn held van vroeger waar ik de afgelopen week regelmatig aan terug denk. De reden, zijn strakke manier van schrijven, het Twentse DNA in elke letter, daar waar je B verwacht krijg je A.

Herman Finkers!


De andere reden is dat ik wederom een poging onderneem om te stoppen met suiker, ik heb weer een drop drama ontwikkelt. Het inslaan van een doos Venco drop, ze omschrijven het, net als de drop, met zachte woorden, een PONDJE royale zacht, zoete drop mix.

Tja, daar kan ik me toch best een halve dag mee vermaken, ben zelfs een verstop-de-doos-type. Maar dan stiekem weer plukken uit de doos.


Ben er klaar mee en afgelopen maandag gestart met de FastFoodChallenge, dikke doeg naar m.n. snoep, koek en chips. Met post its op de computer, telefoonhoesje en keuken weet ik mezelf aan dit voornemen te herinneren. En nu een weekje later, -2kilo, ik zeg dikke prima!

Om je doelen te bereiken zijn er drie dingen ontzettend belangrijk, zoals Wilhelm Hofmann van de Booth School of Business van de Chicago University, het samenvat.

Je kunt alleen doelen bereiken als je:

  • Het doel dat je nastreeft goed kunt formuleren
  • Over de goede motivatie beschikt
  • De juiste vaardigheden hebt ontwikkeld

Doelen formuleren, gemotiveerd zijn en de juiste vaardigheden hebben zijn alle drie onontbeerlijk om je doelen te bereiken.

Als je weet wat je wilt, maar zonder motivatie en de benodigde capaciteiten op je pad te monitoren en te bewandelen kom je nergens. Met motivatie en capaciteiten maar zonder te weten wat je precies wilt, kom je ook niet bij je doel. Net zo goed als weten wat je wilt maar er geen motivatie voor kunnen opbrengen, je ook niet ver zal brengen.

Op deze dag, voor de dag van de Grote Vrijheid (de horeca opent de deuren, yeah!!) ben ik benieuwd naar je wilde plannen.


Tijd om te gaan knallen vanaf week 23, wat ga jij anders organiseren, oppakken. 

Ga je met je team in gesprek over de productiviteit van het thuiswerken, durf je kritisch naar je personeelsbestand te kijken. Ga je anders ondernemen. Of nu écht meer bewegen en wat vitaler op weg naar de zomer. Wat communiceer je juist wel en wat niet? Waarom doet (n)iemand wat ik wil? Hoe denk je in mogelijkheden, zelfs als het onmogelijk lijkt?

En nog één komma, 

Wist je dat het ongeveer een maand duurt voordat je iets tot een gewoonte hebt gemaakt

Wens je een mooie mijmer zondag toe!

Onderneem het!

#darebeweegt #ondernemen #leiderschap #verbinding #focus #groei #metmeerplezier #meer bereiken

 

Bron foto: Hanna Stolt Unsplash