· 

Edwin en de De Keuze

 

Als ik niet meer schrijf maak ik geen tijd voor mezelf. Deze splinternieuwe ondernemer vertoont bijzonder gedrag. Geen tijd, een goed teken, ik besta dus ik ben druk? Maar ook een teken, ik mag een keuze gaan maken. Net iets meer tijd voor mezelf en minstens 1 blog per week schrijven. Ontspanning zoek ik meestal in de sauna maar in mijn huidige kantoor komt dit gevoel best overeen. Al kwetteren de vogels hier de hele dag om me heen i.p.v. sauna sukkels, het uitzicht op rode bavianen billen is niet te zien vanuit mijn kantoorraam en geen bandje om te scannen maar zelf je omelet met groenten hutselen.
Wanneer maak jij de goede keuze? Dit blijft bij mij hangen sinds ik mijn held live heb gezien: Edwin Evers met zijn band, afgelopen zondag in het Amsterdamse bos. De enige man die me dit jaar al 3x in tranen heeft gekregen.
1. Bij de bekendmaking van zijn vertrek bij 538 als DJ
2. Tijdens zijn optreden bij Humberto Tan waar z’n band hem een eigen prachtnummer toe zong
3. Het moment dat hij werd onderscheiden als heuse ridder van Wim Lex en Max

 


Terug naar het Amsterdamse bos. Gespannen op het bankje in het bos en jawel: 20.30 zit ik vanaf rij 5, oog in oog te zitten met Edwin Evers. Wederom een traan (de 4
ex dit jaar om dezelfde man). Als afgestudeerd bezieling’s coach stel ik mezelf dan de vraag.
Waarom de traan?
——–(stilte
😉)

Nou, omdat ik zoveel bewondering kan opbrengen voor mensen die leven vanuit het hart. Dat hart van hem was/ is bezield om te drummen en plaatjes te maken. Gelooft hierin, staat hierin en gaat het doen. En straalt als hij het doet. Dat gun ik mezelf en zoveel anderen toe, tja en dan ben ik dus onder de indruk.
Daarnaast valt me toe dat ik deze week het boek “de Keuze” mocht lezen, het verhaal over dr. Eger’s oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Hoe je jezelf uit je eigen gedachten kan bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.
Wauw, wat een sterk staaltje tekst, 323 pagina’s indrukken en besef!
En omdat “net”werken net werken is mocht ik deze week naar een ontbijtsessie, aanvang om 8.00. Met een inspirerend spreker Mark Tuitert, die knappe schaatser die in 2010 Olympisch goud won. Hiervoor moest hij heel wat interne en externe hindernissen overwinnen. Kippenvel en een traan aan het einde met natuurlijk een stoere foto van Mark en mij. Kind blijf je je hele leven
😉
3 verhalen, 1 overeenkomst: Wat er ook gebeurd: Je hebt altijd een keuze!
“Lijden is universeel, slachtofferschap is optioneel.
De slachtofferrol, die komt van binnenuit, niemand kan van jou een slachtoffer maken, dat kan alleen jijzelf.
Je kan kiezen hoe je reageert op je verleden, we hebben altijd een keuze.
En je kan een keuze maken om je toekomst anders in te gaan. Je kan uit je eigen beperkende gedachtes klimmen, jezelf bevrijden en voor de vrijheid kiezen.”*

De keuze die Edwin maakt om te stoppen met het maken van een super ochtend programma, om te kiezen voor zijn vrijheid. De keuze om je verhaal op te schrijven en jezelf te h(er)kenen zoals dr. Eger. Of de keuze van Mark om na je verhaal met mij op de foto te gaan.
Kies om door het leven te gaan zoals een kind dat doet; met open ogen. Dat begint met een doel waar lef voor nodig is. En laat dat nou net het enkelvoud van leven zijn. Lev is ook het Hebreeuwse woord voor hart. Ik spring met een open hart de wereld in. En ik wens jou ook een enerverende sprong toe.

 

En loop jij soms vast? Tijd om een keuze te maken? Een team met/ in gedoe? Beweging nodig? Neem dan vrijblijvend contact op.
Meer weten? Bel nu 06-2392 0984 of e-mail: info@darebeweegt.nl

 

 

 

Focus on the solution, not on the problem
-Jim Rohn

 

 

 

Bron:
Foto Unsplash Tina Floersch
You Tube Andre Hazes, Kleine Jongen
Tekst* dr. Edith Eva Eger
En je kan jezelf altijd wat lef! geven:
https://www.darebeweegt.nl/webshop/